Atle Hamre tiltalt for utpressing

Påtalemyndigheten har tatt ut tiltale mot Atle Hamre for utpressing av investor Trond Willy Wilhelmsen. Selv tilbakeviser travkusken beskyldningene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Peter Tálos, NTB): Statsadvokat Jostein Johannessen i Agder forkynte torsdag formiddag tiltalen mot Hamre.

Hamre ble siktet for utpressing av Kristiansand-investoren Trond Willy Wilhelmsen for 500.000 kroner, samt forsøk på utpressing av ytterligere to millioner kroner. I den ferdige tiltalen er forsøket om utpressing av to millioner fjernet.

- Nedjustert

- Jeg ser at statsadvokaten har nedjustert tiltalen vesentlig ved at han har frafalt siktelsen om forsøk på utpressing av 2 millioner. Samtidig presiserer han at Hamre ikke er anklaget for å ha vært med på selve utpressingen av 500.000 kroner, men de hevder han er oppdragsgiver, sier Hamres forsvarer, advokat John Christian Elden, til NTB.

Han sier Hamre nekter for at han var oppdragsgiveren til utpresserne som i mars oppsøkte Wilhelmsen i politiforkledning. Den erfarne kusken mener anklagene mot ham er falske og at han er blitt utsatt for et komplott.

Sonet fem år

Strafferammen etter tiltalen om utpressing er inntil fem års fengsel. Fra tidligere har Hamre sonet en dom på fem års fengsel for utpressing av den tidligere skipsrederen Thor Christensen og hans familie i perioden 1993-1999. Han slapp ut fra soning 3. juli i fjor og bare noen timer senere satt han på nytt i sulkyen på Drammen travbane.

Da Hamre ble løslatt fra fengsel i fjor sommer, hjalp eiendomsutvikleren Wilhelmsen Hamre med å komme på fote igjen ved å låne ham ca. 1 million kroner. Dette lånet betalte ikke Hamre til avtalt tid og det skal ha vært grunnen for utpressingsforsøket.

Offeret anmeldte

Det var Trond Willy Wilhelmsen som selv anmeldte Hamre for utpressing. Etter at travkusken og en medsiktet torpedo ble fengslet 30. mars, orket ikke investoren tenke på truslene han blitt utsatt for.

- Du kan skrive det verste du kan finne på og gange det med ti. For meg er det viktigste at jeg føler oppdragsiveren nå er parkert og at politiet har full kontroll. Derfor ser jeg fram til en helg i fred og ro, sa Wilhelmsen til NTB. (©NTB)

Personvernpolicy