Arsenal jakter norske talenter

Arsenal jakter norske talenter
Arsenal jakter norske talenter

Arsenals Arsene Wenger har sendt sin sjefsspeider på talentjakt i Norge. - Norske gutter vil alltid være av interesse, sier Bobby Bennett til ABC Nyheter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Odd Grenlands Magnus Lekven er en av de som det jaktes etter. Foto: ScanpixOdd Grenlands Magnus Lekven er en av de som det jaktes etter. Foto: Scanpix

ABC Nyheter - Skien: I går så Bobby Bennett Odd Grenland-FK Tønsberg på Skagerak Arena i Skien. ABC Nyheter fikk ett eksklusivt intervju med Arsenals europeiske sjefsspeider, Bobby Bennett, i forbindelse med cupkampen.

- Vi reiser rundt i hele Europa og sjekker de tipsene vi får. Jeg kjenner folk i Odd og turen er ett ledd i en lengre reise, sier Bennett til ABC Nyheter

Bennett, som mange andre speidere, befinner seg for tiden i Grenland i forbindelse med U- landslagssamlingen i Porsgrunn hvor han ser etter potensielle forsterkninger til det engelske topplaget. Han bedyrer dog at han ikke er kommet for å hente unge norske talenter.

- Norske spillere vil alltid være interessante for klubber som oss, men vi er ikke her for å signere noen.

ABC Nyheter fikk imidlertid opplyst av kilder i Odd Grenland at Arsenal er begeistret for både Marius Enger og Magnus Lekvens ferdigheter på banen.

Skandinavia er spennende

Bennet bor til daglig i Sverige, nærmere bestemt Gøteborg. I kraft av å være «European Scout» har han sett mange norske, svenske, danske og finske fotballtalenter de siste årene.

Han mener Norge har noe å lære av våre naboer når det gjelder organiseringen av samlingen.

- I både Sverige og Danmark er det lagt opp litt annerledes enn her. Det er mange flere kamper. Det betyr flere muligheter for å vise hva du kan.

Men en positiv ting har han merket seg ved den norske modellen.

- Her får trenere som ønsker en karriere lov å prøve seg med unge, læringsvillige talenter. Det er positivt med tanke på trenerutdanningen i landet.

Arsenal-mannen mener trenerne i Porsgrunn er heldige som får jobbe med slike gutter og skryter i samme åndedrag uhemmet av unge skandinaviske spillere.

- Vi følger spillere fra mange nasjoner, men det er noe eget ved skandinaviske spillere. Det har med holdningen deres til spillet å gjøre. En kan nå langt om holdningen og innstillingen er den rette. Det er ekstremt viktig for å nå helt opp i fotball.

Usunt med mye oppstyr

Bennett forteller videre at han hittil ikke har rukket å se så mye fotball i Norge, men at han i dagene som kommer vil følge unge norske talenter på samlingen i Porsgrunn tett.

- Jeg kom i går og kan ikke uttale meg spesifikt om verken nivå eller spesielle spillere. Jeg vet mer i morgen, og dersom jeg hadde hatt noen på blokka ville det forøvrig vært hemmelig, sier han lurt.

Og utdyper:

- Mye av grunnen til at jeg ikke sier så mye om spillere vi følger er fordi jeg mener det kan være usunt for spilleren det gjelder. Det å skrive side opp og side ned om såkalte supertalenter, i en alder av kun 15-16 år, kan slå helt feil ut.

- Så unge gutter skal ikke hauses opp på måter vi ofte ser. De må passes på, følges opp og behandles med forsiktighet. Altfor mange såkalte barnestjerner har forsvunnet for tidlig fordi all oppstyret, og skriveriene om dem, har gått rett i hodet på dem.

Arsenal ønsker, ifølge Bennett selv, å holde en lav profil når det snakkes om talentjakt. Speideren mener det er til alles beste.

- Vi ser ingen grunn til å lage så mye oppstyr rundt spillere vi mener er utenom det vanlige. Det er direkte skummelt at barn, for det er det de er, blir utsatt for et enormt mediakjør. La de konsentrere seg om det de kan og liker best, nemlig å spille fotball. Derfor ønsker vi i Arsenal å være så anonyme som mulig.

Sjansespill

For kort tid siden signerte Arsenal norske juvelen Håvard Nordtveit. Fjorårets tapende Champions League-finalist bladde opp rundt 20 millioner kroner for den norske 16-åringen.

Bennett tror det norske stortalentet har det som skal til for å lykkes på banen.

- Vi fulgte ham svært tett de siste 6-7 månedene før vi kjøpte ham. Håvard har hatt en fin utvikling etter at vi begynte å følge med på ham. Tiden i Haugesund har gjort ham godt, men om ikke lenge starter en ny tid og nå blir mye opp til ham selv.

- Det er vanskelig å si nøyaktig hvordan det går. For alt vi vet så kan det gå helt galt, men vi tror ikke det skjer med Håvard. Vi ville aldri brukt så mye penger om vi hadde vært usikre, sier han.

Og fortsetter:
- En skal vite at det å signere en 16 -åring er et lite sjansespill. Han kan være et lysende talent, men mange hindre skal forseres og mange faktorer spiller inn for om det skal gå bra eller ikke. Det er alltids en form for gambling å satse mye på unge spillere.

Personvernpolicy