- Deilig å være favoritt

- Deilig å være favoritt
- Deilig å være favoritt

Suzann Pettersen er blant favorittene når årets mest prestisjetunge golfturnering spilles denne helga, og det synes Oslo-jenta er deilig.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stoppet av lyn og torden

Naturkreftene klarte i natt det konkurrentene har slitt med i årets to første Major-turneringer, nemlig å stoppe Suzann Pettersen. Golf-esset måtte gi seg etter ni hull på Pine Needles - for på grunn av lyn og torden måtte arangørene stenge banen. - Suzann er blid og fokusert, og det virker som hun er i kanonform, sier Frode Scheie. Sportssjefen i Norges Golfforbund fulgte Tuttas treningsrunde med argusøyne og kan rapportere om en bane som er sinnsykt fin. (foto: Scanpix)

US Open handler om over 19 millioner dollar (vel 11,5 millioner kroner) i premiepenger, enormt med prestisje, press og forventninger, og i år: Suzann Pettersen.

For, etter en første- og en andreplass i årets to første Major-turneringer, er Oslo-jenta blant de største favorittene på Pine Needles Lodge & Golf Club i North Carolina.

- Det gir meg faktisk en indre ro og trygghet å være en av favorittene, sier Suzann Pettersen til ABC Nyheter.

- Så, du føler ikke presset?

- Nei, egentlig ikke. Det gir først og fremst mye selvtillit.

Bryr seg ikke om penger

Suzann Pettersens forsøk på å vinne den gjeveste av alle golfturneringene på LPGA-touren begynner torsdag klokka 08.17 lokal tid (14.17 her hjemme), og 26-åringen slår ut i flight med Brittany Lincicome og Se Ri Pak.


- Jeg har forberedt meg på akkurat samme måte som til de to andre major-turneringene, jeg burde jo egentlig ha vunnet begge, og jeg vet at hvis jeg spiller på samme nivå kan jeg vinne denne, sier Tutta selvsikkert.


- Det betyr i så fall en god slump penger inn på kontoen?

- Jeg tenker lite på pengene, men det er klart at dette er en stor idrett så jeg vet jo at suksess gjør meg mer interessant kommersielt sett.


- Tenker ikke på penger? Førstepremien er på rundt 3, 5 millioner kroner.

- He he! Penger er ikke fokus for meg. Helt sant! Men, når jeg gjør det bra på banen har jeg ro i sjelen i forhold til regninger osv, ler jenta som til nå i år har spilt inn drøyt seks millioner kroner.


Vil bli best

Før denne sesongen var Suzann Pettersens mål å vinne en turnering, nå er golfjentene halvveis i årets sesong og Tutta har allerede vunnet to.


- Nå er målet å bli nummer en, sier jenta som foreløpig er rangert som nummer fire på LPGA-touren.


- Jeg har alltid drømt om å bli nummer en, og det er det som er det langsiktige målet. Nå skal jeg jobbe knallhardt med golfen framover, og så får vi se.


- Er det noen av jentene det er ekstra deilig å slå?

- Nei, faktisk ikke! Jeg har fokus på mitt eget spill, og vet at hvis det sitter så kan jeg slå alle, avslutter Suzann Pettersen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus