- Deilig å være favoritt

- Deilig å være favoritt
- Deilig å være favoritt

Suzann Pettersen er blant favorittene når årets mest prestisjetunge golfturnering spilles denne helga, og det synes Oslo-jenta er deilig.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stoppet av lyn og torden

Naturkreftene klarte i natt det konkurrentene har slitt med i årets to første Major-turneringer, nemlig å stoppe Suzann Pettersen. Golf-esset måtte gi seg etter ni hull på Pine Needles - for på grunn av lyn og torden måtte arangørene stenge banen. - Suzann er blid og fokusert, og det virker som hun er i kanonform, sier Frode Scheie. Sportssjefen i Norges Golfforbund fulgte Tuttas treningsrunde med argusøyne og kan rapportere om en bane som er sinnsykt fin. (foto: Scanpix)

US Open handler om over 19 millioner dollar (vel 11,5 millioner kroner) i premiepenger, enormt med prestisje, press og forventninger, og i år: Suzann Pettersen.

For, etter en første- og en andreplass i årets to første Major-turneringer, er Oslo-jenta blant de største favorittene på Pine Needles Lodge & Golf Club i North Carolina.

- Det gir meg faktisk en indre ro og trygghet å være en av favorittene, sier Suzann Pettersen til ABC Nyheter.

- Så, du føler ikke presset?

- Nei, egentlig ikke. Det gir først og fremst mye selvtillit.

Bryr seg ikke om penger

Suzann Pettersens forsøk på å vinne den gjeveste av alle golfturneringene på LPGA-touren begynner torsdag klokka 08.17 lokal tid (14.17 her hjemme), og 26-åringen slår ut i flight med Brittany Lincicome og Se Ri Pak.


- Jeg har forberedt meg på akkurat samme måte som til de to andre major-turneringene, jeg burde jo egentlig ha vunnet begge, og jeg vet at hvis jeg spiller på samme nivå kan jeg vinne denne, sier Tutta selvsikkert.


- Det betyr i så fall en god slump penger inn på kontoen?

- Jeg tenker lite på pengene, men det er klart at dette er en stor idrett så jeg vet jo at suksess gjør meg mer interessant kommersielt sett.


- Tenker ikke på penger? Førstepremien er på rundt 3, 5 millioner kroner.

- He he! Penger er ikke fokus for meg. Helt sant! Men, når jeg gjør det bra på banen har jeg ro i sjelen i forhold til regninger osv, ler jenta som til nå i år har spilt inn drøyt seks millioner kroner.


Vil bli best

Før denne sesongen var Suzann Pettersens mål å vinne en turnering, nå er golfjentene halvveis i årets sesong og Tutta har allerede vunnet to.


- Nå er målet å bli nummer en, sier jenta som foreløpig er rangert som nummer fire på LPGA-touren.


- Jeg har alltid drømt om å bli nummer en, og det er det som er det langsiktige målet. Nå skal jeg jobbe knallhardt med golfen framover, og så får vi se.


- Er det noen av jentene det er ekstra deilig å slå?

- Nei, faktisk ikke! Jeg har fokus på mitt eget spill, og vet at hvis det sitter så kan jeg slå alle, avslutter Suzann Pettersen.

Personvernpolicy