Barneombudet vil ha alarmtelefon for barn

Torsdag sender barneombudet en rapport til politikerne med forslag om å opprette en gratis, døgnbemannet alarmtelefon for barn.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rapporten sendes til Justis- og politidepartementet og Barne- og likestillingsdepartementet, og målgruppen for forslaget er barn under 18 år som er i akutt nød eller trenger hjelp fra det offentlige på grunn av omsorgssvikt, vold, egen risikoatferd eller fordi de på annen måte er i fare fysisk eller psykisk.

Også voksne som kjenner barn som er i slik fare skal kunne benytte seg av nummeret.

- Du kan bestille pizza på ett nummer landet rundt. Samtidig har ikke barn ett nummer de kan ringe når de har problemer. Dette må endres, skriver barneombudet i en pressemelding.

Målet med alarmtelefonen er å gjøre det enklere for barn, unge og voksne å komme i kontakt med noen som kan hjelpe når de har det vanskelig eller har bekymringer tilknyttet barn.

- Vi får daglig meldinger fra barn som har det vondt. En alarmtelefon vil være en stor hjelp for barn som utsettes for vold, trusler om vold, seksuelle overgrep, krenkelser eller nedverdigende ord og handlinger, sier barneombud Reidar Hjermann i pressemeldingen.

Alarmtelefonen skal kunne gi hjelp i akutte tilfeller ved å mobilisere hjelp lokalt gjennom for eksempel barnevernsvakt eller politi, og også videreformidle bekymringene til den ansvarlige instans. (©NTB)

Personvernpolicy