Islamsk Råd vil ha fatwa mot omskjæring

Islamsk Råd Norge arbeider for at det europeiske fatwarådet skal utstede en fatwa mot kjønnslemlestelse.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En fatwa er en betenkning om et juridisk spørsmål knyttet til islam, og det europeiske fatwarådet er de som er kommet lengst med å gi slike råd om hvordan muslimer skal leve i Europa.

Generalsekretær Shoaib Mohammad Sultan i Islamsk Råd Norge understreker at kjønnslemlestelse ikke er knyttet til islam, men at en fatwa mot det likevel kunne hjulpet å få slutt på tradisjonen, som ofte legitimeres religiøst, skriver Dagsavisen.

Mehboob ur-Rehman, den eneste norske imamen som sitter i fatwarådet, sier han er glad for engasjementet, men at det er delte meninger om spørsmålet i rådet. Omskjæring er tidligere diskutert der, og konklusjonen er at skikken ikke har noe med islam å gjøre. (©NTB)

LES OGSÅ:

260 omskårne behandlet på Ullevål

Utilgivelig uvitenhet

Personvernpolicy