Afghanere tatt med SVs adgangskort

Afghanerne som venter på tvangsutsendelse, hadde adgangskort til Sosialistisk Venstrepartis kontor i Oslo da de ble innbrakt av politiet i forrige uke.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet fant adgangskortet da de ransaket afghanerne. Kortet tilhører lederen for Oslo SVs internasjonale gruppe, Torgeir Holgersen, skriver VG.

Holgersen bekrefter at han frivillig ga kortet til afghanerne, som da demonstrerte foran Stortinget. SVs partiledelse skal ikke offisielt ha hatt noe med saken å gjøre.

- Dette var ikke formelt klarert med noen, men det er mange som har vært klar over at afghanerne har hatt adgang. Likevel, jeg tar fullt og helt ansvar for bruken av kortet, sier Holgersen.

Direktør Terje Sjeggestad i Utlendingsnemnda (UNE) ønsker ikke å si noe om saken. Det gjør heller ikke Arbeiderpartiets innvandringspolitiske talsmann på Stortinget, Arild Stokkan-Grande.

- Jeg tenker mitt om dette, men finner det best å la være å kommentere det, sier han.
Nestleder i SV og statssekretær på Statsministerens kontor (SMK), Bård Vegar Solhjell, understreker at adgangskort til partikontor kun er til personlig bruk for partiets tillitsfolk og ansatte. Han ser på saken som et forhold mellom Oslo SV og Holgersen. (©NTB)

Personvernpolicy