Müller utestengt i to kamper

Lillestrøm-keeper Heinz Müller må stå over to kamper etter behandlingen han ga Start-spiller Geir Ludvig Fevang i eliteseriekampen sist helg.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fevang ble truffet i ansiktet av Müllers kne, og Start-spilleren pådro seg flere bruddskader i ansiktet. Saken ble onsdag behandlet av disiplinærutvalget i Norges Fotballforbund.

- Vi har lagt til grunn at dommeren ikke så at Fevang ble truffet av kneet til Müller og mener derfor at retningslinjene for TV-/videoopptak kan legges til grunn, sier leder Einar Bergum i disiplinærutvalget.

- Selv om Müllers handling kan tolkes som et forsøk på å forsvare seg, legitimerer det ikke at han med det setter Fevang i en farefull situasjon. Vi mener handlingen kan karakteriseres som en voldsom handling mot motspiller, sier han videre.

Videobevis kan ifølge reglementet benyttes bare for hendelser dommeren ikke har sett og kunnet bedømme under kampen. Dommer Brage Sandmoen tilkjennega i sin rapport at han så sammenstøtet, og dermed var det ikke uproblematisk for disiplinærutvalget å dømme Müller.

Sandmoen sier at han så sammenstøtet, men ikke at Müller løftet kneet slik at det traff Fevang i hodet. Dommeren vurderte det fra sitt ståsted som en kollisjon delvis som følge av at Fevang ikke stanset løpet sitt selv om han ikke hadde mulighet til å nå ballen. Selv om dommeren så sammenstøtet, gjøres det gjeldende at han ikke så sentrale enkeltelementer i situasjonen, noe som åpner for bruk av videoopptak i ettertid.

Disiplinærutvalget la til grunn for behandlingen et brev mottatt fra IK Start mandag, redegjørelser fra dommer Brage Sandmoen og assistentdommer Kim Thomas Haglund, en redegjørelse fra Heinz Müller og Lillestrøm SK, samt videobilder av den aktuelle episoden. (©NTB)

(foto: Scanpix)

Personvernpolicy