Basehopper overlevde fall på mer enn hundre meter

En basehopper overlevde på mirakuløst vis et fall på mer enn hundre meter da han fikk problemer med skjermen på Voss onsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Basehopperen skal ha falt flere hundre meter ned mot bakken, men landet i et tre og kom fra ulykken med mindre skader, sier øyenvitner til Aftenposten.no.

Ulykken skal ha skjedd ved Skjervet på Voss, og mannen ble kjørt til Voss sjukehus like etter. Han skal ha brukket foten etter at skjermen hans åpnet seg mot fjellet og ikke i sprangretningen, melder Aftenpostens nettutgave.


Ulykken skjedde samtidig med at Ekstremsportveko pågår på Voss for tiende år på rad, men basehoppingen var ikke organisert av arrangementet.

- Dette er ikke organisert gjennom oss. Jeg har snakket med vår sportsansvarlige for basehopping, og dette er noe vi ikke kjenner til, sier presseansvarlig Mette Nygård i Ekstremsportveko til NTB.

Verken Hovedredningssentralen Sør-Norge eller Hordaland politidistrikt har hørt om hendelsen.

- Han har sannsynligvis ramlet langs fjellet og blitt fanget opp av treet. Å overleve etter å ha falt fritt i mer enn hundre meter er ikke mulig, sier fagsjef Jan Wang i Norges Luftsportforbunds fallskjermseksjon til ABC Nyheter.

Wang presiserer at forbundet kun driver fallskjermhopp fra fly og helikopter, og at han ikke har hørt om episoden før nå.

- Men en god porsjon flaks må denne hopperen ha hatt. For hvis fallskjermen går inn i fjellet, kollapser den vanligvis.

Personvernpolicy