Brown lover nye prioriteringer

Storbritannias nye statsminister Gordon Brown lover britene en ny regjering med nye prioriteringer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- La endringene begynne nå, sa han før han gikk inn døren til 10 Downing Street.

Etter å ha fått oppdraget av dronning Elizabeth på Buckingham Palace om å danne ny regjering, dro statsminister Brown til statsministerboligen i Downing Street der han holdt sin første korte tale som landets regjeringssjef.

- Dette blir en ny regjering med nye prioriteringer, og jeg har vært så privilegert å ha fått muligheten til å tjenestegjøre for mitt land, sa Brown og la til a at han vil være «sterk, trofast og standhaftig» i sin nye gjerning.

- Jeg vil alltid huske det som har vært mitt motto siden skoledagene: Jeg vil alltid gjøre mitt ytterste, sa Brown og la til at han også vil fortsette å lytte til det britiske folk.

Den 56 år gamle skotten har ventet tålmodig i ti år på å overta statsministerstolen etter Tony Blair. Endelig er ventetiden over, men nå må Gordon Brown fortest mulig komme seg ut av Blairs skygge.

Brown må overbevise britene om at Labour bør fortsette i regjering også etter neste valg. Han må stake ut sin egen kurs og fornye Labour uten samtidig på noe vis kritisere den forrige regjeringen, som han jo selv var en viktig del av. (©NTB)

LES OGSÅ: Brown vil føre soldatene hjem

Personvernpolicy