Ingen katastrofe på Hove

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ryktene om katastrofestemning og evakuering på Hovefestivalen er sterkt overdrevet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

ABC Nyheter - Hovefestivalen: Riktignok pøste regnet ned i hele går, men det ødela ikke for mer enn en håndfull festivalcampere som måtte flytte teltene sine fra de verste gjørmegravene.

I dag har det klarnet opp og alle går rundt og smiler og lever på minnene om suverene konsertopplevelser fra band som Queens of the Stoneage, Kaiser Chiefs, Klaxons, Incubus og Amy Winehouse.

Festivalpublikummet begynner nå å forberede seg på kveldens artister, som i dag går under navn som Arcade Fire, The Killers og Lamb of God. ABC Nyheter spurte fem tilfeldige festivaldeltakere om erfaringene og forventningene så langt.


Linda Thorsen, 19 år, Bømlo.

- Jeg så Incubus i går og det var helt fantastisk! Så så jeg Queens of the Stoneage og Kaiser Chiefs, og var såvidt innom Amy Winehouse, men det var ikke så bra. Klaxons hadde jeg lyst til å se, men det var samtidig som Incubus. Kaiser Chiefs var også helt utrolig! Knallbra. Queens kan jeg ikke så mange av sangene til, men det var sikkert fint for de som er fans. Vi hadde gode klær, så det gikk bra i regnet. Det ble nesten bare bedre stemning på grunn av regnet. Veldig bra stemning, faktisk. I dag skal jeg se Bright Eyes, de er et av mine favorittband, og The Killers. Det blir knallbra.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ann Kristin Sannes, 46 år, Oslo.

- I går så jeg Klaxons og Kaiser Chiefs. Kaiser hadde et utrolig bra sceneshow i høyt tempo. Klaxons var også kjempebra og kommuniserte fint med publikum og likte seg veldig godt på scenen og elsket responsen fra publikum.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Queens of the Stoneage var uspennende og litt monsteraktige.

- Skapte været noen problemer?

- Både ja og nei, man overlever. Det gikk bra å fly rundt i regnet. Jeg hørte ingen som klaget. Da vi kom til festivalområdet så jeg en del telt som sto godt nede i gjørma, men lenger innover på Hove camping var det helt greit.

- Hva skal du se i dag?

- Killers og Arcade Fire.

Camilla Fingardshaug, 24 år, Fredrikstad.

På festival for første gang

- Kaiser Chiefs var det beste i går. Kjempebra. Incubus var også veldig bra. Litt mye regn i går. Det skapte egentlig ikke så mye problemer, men det var litt slitsomt. Men fremover er det jo meldt fint vær hele uka. I kveld skal vi se The Killers og Me First and The Gimnme Gimmes og The Hold Steady.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Odd Helge Viding, 34 år, Harstad.

- I går så jeg ett bra band, Queens of the Stoneage. Det var helt klart høydepunktet. Incubus synes jeg derimot er svært overvurdert. Så det var en liten nedtur. Været påvirket selvfølgelig festivalen mye i går, men etter værmeldingen så var vi godt forberedt på det. Det var bare å stålsette seg på at sånn blir det. Men i dag er en stor dag, med Arcade Fire, og selvfølgelig Killers som kommer etterpå. Og på klubben senere er det Bright Eyes.

Lars Gjesk, 17 år, Oslo.

- Vi så Kaiser Chiefs og Queens of the Stoneage. Kjempekonserter, spesielt Kaiser. Været påvirket heldigvis ikke musikken, men mellom konsertene var det ille. Men nå får vi hengt opp alle klærne til tørk. Så lenge vi har tørre klær å gå i, så går det bra. I dag skal vi se Arcade Fire, Killers, og så får vi prøve å få med oss Hold Steady og Maps. Jeg har bare vært på Norwegian Wood noen ganger, men dette er første ordentlige festival.