Kjent skyldig i drap på Bandidos-medlem

Juryen i Borgarting lagmannsrett har kjent en 38 år gammel mann skyldig i overlagt drap på Lennart Faugli i Mysen i mars 2006.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Både 38-åringen og påtalemyndigheten anket saken etter at Heggen og Frøland tingrett i desember i fjor mente en straff på elleve års fengsel var riktig etter drapet.

Den tiltalte satt i den parkerte bilen sin da Faugli kom gående mellom to politibetjenter etter å ha vært i et rettsmøte i Mysen, der han blant annet var tiltalt for drapstrusler mot 38-åringen. Med en pistol skjøt 38-åringen 14 skudd mot Faugli, som døde på stedet av skader fra kulene som traff ham i hodet.

I retten har 38-åringen erkjent at han drepte Faugli med forsett, men har nektet for at handlingen var overlagt. Det var også grunnen til at dommen på elleve år ble anket.

Opptakten til drapet var en konfrontasjon mellom den tiltalte og drapsofferet i 2003. Faugli ble slått gjentatte ganger med en batong av 38-åringen, som var dørvakt på en pub i Mysen. Dette hevder 38-åringen skjedde i nødverge. (©NTB)