Krever skjerpet vern av rovvilt

Rovviltforvaltningen sklir ut og vernet av rovvilt må skjerpes, krever miljøbevegelsen i et brev til regjeringen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): - Rovviltforvaltningen er i ferd med å skli ut, spesielt etter at dagens regjering tiltrådte, sier leder Lars Haltbrekken i Norges Naturvernforbund, som er en av sju miljøorganisasjoner som står bak fellesbrevet.

Miljøbevegelsen mener dagens regjering viser liten vilje og evne til å forsvare rovviltartenes eksistens. Den savner positive utsagn om gaupe, jerv, ulv, bjørn og kongeørn fra miljøvernminister Helen Bjørnøy (SV). Den ber også om at regjeringen og aktuelle statsråder taler rovdyras sak.

Miljøorganisasjonene peker på at tillatelser til felling av rovvilt skjer hele året, og flere vedtak skjer muntlig i helger og på kveldstid hvor klagemuligheten er «illusorisk».

- Et klart flertall på Stortinget har uttalt at det er et mål å dempe konfliktnivået som følger av at vi både har store rovdyr og dyr på beite i norsk natur. Vi kan ikke se at regjeringen etterlever det i praksis, sier Haltbrekken.

Brevet er undertegnet Norges Naturvernforbund, Den Norske Turistforening, Verdens Villmarksfond, Framtiden i våre hender, Foreningen våre rovdyr, Fellesaksjonen for ulv og Norsk ornitologisk forening. (©NTB)

Personvernpolicy