Blairs ti år ved makten går mot slutten

Blairs ti år ved makten går mot slutten
Blairs ti år ved makten går mot slutten

Tony Blair går onsdag av som Storbritannias statsminister etter over ti år ved makten. Han skal allerede ha takket ja til å bli spesialutsending til Midtøsten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foto: Scanpix
Tony Blair hadde sin siste dag på jobben tirsdag og møtte California-guvernør Arnold Swartzenegger i London. Onsdag går Blair av etter ti år i jobben som Storbritannias statsminister. Foto: REUTERS/James Boardman / SCANPIX.

Blair fortalte Irlands statsminister Bertie Ahern på telefon fredag at han har akseptert tilbudet om å bli den såkalte Midtøsten-kvartettens spesialutsending.

- Jeg snakket med ham om dette fredag kveld. Jeg kan si at det er akkurat det han kommer til å gjøre, sa Ahern til kanalen RTE onsdag.

- Han innser at det vil bli vanskelig. Det er som i Nord-Irland. Men han tror at hvis det finnes varig engasjement, så kan man se virkelige fremskritt. Han kommer til å bruke mye av sin tid på dette etter i dag, fremholder Ahern.

Blair skal onsdag ettermiddag ta farvel med alle i Downing Street nummer 10 før han så ber dronning Elizabeth II om avskjed. Da er alt klart for etterfølgeren Gordon Brown, som vil få mandat til å danne en ny regjering av dronningen.

Blairs avgjørelse om å delta i Irak-krigen har gjort ham og Labour-partiet svært upopulære i Storbritannia, og britene diskuterer nå hvordan Blairs ettermæle kommer til å bli. (©NTB)

Personvernpolicy