Stjerner i Veum-film

Stjerner i Veum-film
Stjerner i Veum-film

Pia Tjelta og Fridtjov Såheim klar for «Falne Engler».

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foto/Copyright: SF Norge AS

Varg Veum- serien består av seks individuelle filmer som regisseres av forskjellige anerkjente regissører. Filmene er basert på følgende av Gunnar Staalesens romaner:

Film 1: Bitre blomster. Premiere 28. september. Regissør: Ulrik Imtiaz Rolfsen

Film 2: Tornerose sov i hundre år (TV-film). Regissør: Erik Ritcher Strand

Film 3: Din, til døden (TV- film). Regissør: Erik Ritcher Strand

Film 4: Falne Engler. Premiere MARS 2008. Regissør Moren Tyldum.

Film 5: Begravde hunder biter ikke (TV- film)

Film 6: Kvinnen i kjøleskapet (TV- film)

I sommer starter innspillingen av den andre kinofilmen i serien om privatetterforskeren Varg Veum i Trond Espen Seims skikkelse. «Falne engler», som er basert på Gunnar Staalesens mest populære og prisvinnende bok, kommer på kino i mars neste år og byr på et splitter nytt stjernelag. Pia Tjelta, Fridtjov Såheim og Ragnhild Gudbrandsen er noen av de sentrale skuespillerne publikum vil komme til å bli bedre kjent med. Bak kamera står «Buddy»- regissør Morten Tyldum.

Kjempefornøyd med casting

- Det er fantastisk at vi har fått med oss Fridtjov Såheim og Pia Tjelta, sier produsent Jonas Allen fra Miso film i en pressemelding.

- Med disse talentfulle og populære skuespillere i «Falne engler» har vi ikke bare gode navn på kinoplakaten, men også ekstremt dyktige skuespillere som vi vet lyser på det store lerretet. Castingansvarlig, Kjersti Paulsen støtter opp om produsentens uttalelser.

- Vi har jobbet mye med å få tak i de rette personene. I tillegg har de masse erfaring. Vi er med andre ord kjempefornøyde!

Spent forfatter

Mannen bak Varg Veum, forfatteren Gunnar Staaelsen, er spent på resultatet.

- «Falne Engler» regnes av mange som den beste boken i serien om Varg Veum. Det blir spennende å se hva filmskaperne har fått ut av den, forteller han.

Staalesen legger også til at det viktigste sammenfallet mellom bøkene og filmene er Varg Veum-figuren, som Trond Espen Seim gjør det maksimale ut av.

- I«Falne engler» konfronteres han med demoner fra sin egen fortid, i filmen som i boken.

Løgn og sjalusi

I «Falne engler» blir to unge kvinner blir funnet drept under bisarre omstendigheter. Begge er bedøvet, kledd i hvit kjole, og hengt. Ett av ofrene er Rebecca, en gammel flamme av Varg Veum og nåværende kone til hans kompis Jacob. Varg ser forbrytelsen skje med egne øyne. Med dette traumet får Varg ingen pause før han kastes ut i jakten på en usedvanlig skarp seriemorder. I tillegg setter løgner, sjalusi og mørke hemmeligheter vennskapet til Jacob på prøve.

Personvernpolicy