SAS kjøper hele Spanair for å selge

SAS kjøper hele Spanair for å selge
SAS kjøper hele Spanair for å selge

SAS ble tirsdag enig om å kjøpe seg helt opp i Spaniar for å muliggjøre planene om å selge det spanske datterselskapet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foto:
Scanpix

Stockholm (NTB): Scandinavian travel group AB øker dermed eierandelen fra 94,9 til 100 prosent. Oppkjøpet skyldes planene om å selge flyselskapet, som er et ledd i selskapets nye strategi om økt satsing på kjernevirksomheten i Nord-Europa. Transaksjonen må ses på som et forberedende skritt, sier SAS i en kommentar.

– En salgsprosess blir mye enklere dersom vi eier hele selskapet og ikke behøver å ta hensyn til minoritetseiere, sier SAS’ talsmann Sture Stølen til nyhetsbyrået AP.

Ifølge AP anslår flere analytikere verdien av SAS’ eierandel i det spanske selskapet til et sted mellom 3,5 og 4,5 milliarder svenske kroner.

Det er selskapet Teinver som nå selger sin eiendel til SAS. Nettopp Teinver skal være interessert i å kjøpe tilbake hele selskapet når SAS nå setter i gang det de kaller en åpen salgsprosess. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus