Hove åpnet i regnvær

Hove åpnet i regnvær
Hove åpnet i regnvær

Regnet høljet ned da Hovefestivalen åpnet tirsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vått
Regnet høljet ned da Hovefestivalen åpnet på Tromøya utenfor Arendal tirsdag. Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX

Fra campen ved Hovefestivalen. Foto:Tor Erik Schrøder/SCANPIXFra campen ved Hovefestivalen. Foto:Tor Erik Schrøder/SCANPIX

Flere av åpningsdagens artister og band på Hove – blant dem Kaiser Chiefs, Klaxons, Amy Winehouse – kom rett fra den engelske festivalen som i år igjen ble et veritabelt gjørmebad.

Men festivalgeneral Toffen Gunnufsen var like blid tross det atypiske sørlandsværet og flomvarselet som er sendt ut for agderfylkene.

– Dette gir en myk åpning, fastslo han med henvisning til at festivalfolket dermed rykker gradvis inn – og ikke alle på en gang, som hvis det hadde vært solskinn.

Og været skal bedre seg, slo han fast da han møtte en horde med pressefolk rett før festivalens offisielle åpning.

– Det skal lysne og bli bedre i kveld, og i morgen blir det sommer og delvis skyfritt. Og så er det et etablert leirområde her, tilrettelagt med drenering.

Hangface og Hermanos

Tirsdagen ble sterkt preget av høljregnet. Kaiser Chiefs måtte avlyse den bebudede fotballkampen mot fansen på ettermiddagen.

Men festivalgjengerne dro på seg gummistøvler og regntøy i alle varianter – fra søppelsekker til Goretex – og møtte opp foran den største scenen, Hovescenen, til offisiell åpning av Norges nye, store festival halv tre på ettermiddagen.

Tilsynelatende var det de lokale heltene Hangface, som nå satser i USA, som åpnet ballet: De var første offisielle band som spilte på premieren av Hovefestivalen og dro i gang med «Strange Days».

Men mannskoret Hermanos fra Lillesand slo dem. Et trettitalls herrer i hvite skjorter var nemlig hyret inn av Toffen for å synge to blide viser under åpningsseremonien.

– Nå satte vi standard for Hovefestivalen, fastslo dirigent Tor Flaa – som for øvrig er far til Hangface-vokalist Bjørnar Flaa.

Storinnrykk

Innrykket på Hovefestivalen forventes å være 13.000 hver dag, og ifølge Toffen Gunnufsen vil tirsdagens publikumstall være 10.000 pluss frivillige og gjester. Det er et litt av et innrykk i sørlandsidyllen på Tromøy.

Daglig leder Morten Sandberg fastslo at øya ved Arendal er et av Europas fineste festivalområder.

– Fra i høst har vi vært en entusiastisk gjeng på 20 stykker som har ønsket å skape noe unikt her. Det har vært brått, og ingen organisk oppbygning som festivaler ellers gjerne får, sa Sandberg og ba om forståelse om alt ikke var 100 prosent i premiereåret. (©NTB)

Les også: I dag smeller det

Personvernpolicy