Risikerer åtte års fengsel for kyss

Risikerer åtte års fengsel for kyss
Risikerer åtte års fengsel for kyss

En tysk syttenåring sitter fengslet i Tyrkia for å ha kysset en 13 år gammel britisk jente. Risikerer åtte års fengsel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foto:

Helt siden påske har sytten år gamle Marco Weiss sittet i tyrkisk fengsel. Opptakten var en ferietur Marco og foreldrene hadde til den populære tyrkiske feriebyen Antalya. Her ble de kjent med en gruppe turister fra England og Tyskland, skriver tyske Der Spiegel.

En av kveldene endte Marco opp på rommet til en tretten år gammel jente fra England. Hun skal ha gitt uttrykk for at hun var femten år gammel, noe som virket troverdig.

Marco Weiss og den britiske jenta skal ha funnet tonen, og kvelden endte med at de to tenåringene kysset hverandre.

Da jentas mor hørte om dette neste morgen tok hun det svært ille opp, skriver danske Jyllands-Posten.

Hun anklaget Marco for å ha forgrepet seg på datteren, og anmeldte ham til det tyrkiske politiet. Tyrkiske myndigheter har tatt saken svært alvorlig, selv om jenta ikke skal ha vært utsatt for vold eller tvang, og selv om legeundersøkelser har vist at hun fortsatt er jomfru.

Den tyske skoleeleven ble hentet av tyrkisk politi og satt i fengsel med mer enn tretti kriminelle.

Der sitter han fortsatt.

Saken har nå utviklet seg til å bli en diplomatisk krise mellom Tyskland og Tyrkia. Ifølge Der Spiegel krever lederen for sosialdemokratene i Tyskland at Marco Weiss blir løslatt omgående. Men de tyrkiske påtalemyndighetene mener at Marco Weiss bør behandles på lik linje med enhver annen kriminell, og at han ikke kan forvente noe spesialbehandling.

Syttenåringen venter nå på at påtalemyndighetene skal reise tiltale i saken som kan gi opp til åtte års fengsel, skriver Jyllands-Posten.


Personvernpolicy