Simian Mobile Disco: «Attac, Decay, Sustain, Release» (Wichita/Bonnier Amigo)Halleluja!

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er ikke ofte jeg føler at jeg har gått glipp av noe. Men albumet «Attac, Decay, Sustain, Release» får meg til å lure på hvorfor jeg ikke har hørt på Simian Mobile Disco i mange år allerede.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mest sannsynlig fordi de ikke har holdt på så innmari lenge. Gruppa oppstod i 2005 og har hittil sluppet endel singler. Mest suksess har bandet hatt med klubblåta «Hustler» som er så riktig akkurat nå, at den burde klippes ut, så andre kan bruke den som mal. Låta er en blanding av elektronika, house og undergrunn som jeg sjelden har hørt maken til. Lydbildet er som sagt veldig i tiden, med pumpende bass, skrikene damestemmer og rå rytmer om hverandre.

Morsomst er låta «It's The Beat» som kunne vært snytt rett ut av nesa på både Ralph Myerz & The Jack Herren Bands «Kill The DJ» og Pia Haraldsens ikke utgitte, men mye omtalte «You Got It». Dette er utrolig kul elektronika, rett og slett. Funky, catchy, men også nyskapende, lekende og smågal. Akkurat som det skal være.

Den britiske duoen som jeg har bestemt meg for ikke å sammenlikne med norske Røyksopp (i alle fall ikke mer enn at du kan få assosiasjonen selv), har jobbet lenge med å lage remixer for andre, og som en ekstra bonus til nye og bittelitt eldre fans - har de lagt ved en bonusskive med seks remixer av sine egne låter. Veldig kult! Selv om det muligens blir for de spesielt interesserte.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Musikken Simian Mobile Dis lager er på vei tilbake med stormskritt, men til tross for at «new rave» (les: støgge klær og «festlige», fargerike smykker) også er tilbake for fullt, er ikke house/elektronikaen like preget av det monotone lydbildet som tidligere. Nå er elementer av disco og hiphop, ja til og med rock mye mer tilstedeværende, noe som skaper en sjanger som alt i alt blir mer inkluderende for den gemene hop - tror jeg, i alle fall.

Karakter: 9 av 10