Stor glede over nyfødt pingvin

Stor glede over nyfødt pingvin
Stor glede over nyfødt pingvin

Begeistringen var stor på Akvariet i Bergen tirsdag morgen da en ny liten pingvinbaby dukket fram fra egget som er blitt ruget av stolte pingvinforeldre.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Her er den nyklekkede pingvinkyllingen. (Foto: Scanpix)Her er den nyklekkede pingvinkyllingen. (Foto: Scanpix)

Hundrevis av barn og voksne samlet seg rundt pingvindammen i Akvariet i Bergen tirsdag for å se den vesle pingvinbabyen som kom ut av egget sent mandag kveld.

(Klikk på bildet til høyre for full størrelse.)

Akvariet hadde varslet at den lille nyfødte skulle veies klokken 12 samtidig som de store pingvinene fikk mat.

Da dyrepasser Joachim Ekeli forsiktig tok fram ungen, ropte han begeistret ut. Han hadde oppdaget at nok en pingvinbaby var i ferd med å hakke seg ut av egget.

Foreldrene til den nyfødte hadde to egg, og nå er det håp om at det kan bli enda flere pingvinfødsler i Akvariet. Det kan ta et døgn før nummer to kommer seg ut, og det er ikke sikkert den klarer seg slik som den første. Men fortsatt ruges det på fire egg hos to andre foreldrepar, så muligheten er god for en betydelig tilvekst av arten bøylepingviner.

Da dyrepasser Ekeli skulle ta fram ungen for å veie den, protesterte faren som lå i redet med å bite og skrike. Ekeli forteller at pingvinene også kan slå med vingen, og slagene kan være harde. Denne gang nøyde faren seg med å protestere med nebbet.

Den nyfødte pingvinbabyen veide 95 gram. Det er den største som er født i Akvariet siden den første fødselen fant sted i 2003. Til sammen fem pingviner har hittil kommet ut av eggene sine i Bergen.

Gleden er stor hver gang et lite nøste kommer til verden. Mor og far passer nøye på avkommet. Det tar et par måneder før babyen er klar til å svømme, men i tiden framover vil babyen daglig bli vist fram for publikum når den skal veies.

Foreldrene til den nyfødte heter Rød og Svart, men babyen har ikke fått navn ennå. (©NTB)

Personvernpolicy