Vurderer portforbud for tenåringer i London

Vurderer portforbud for tenåringer i London
Vurderer portforbud for tenåringer i London

Politiet i London vurderer å be politikerne innføre portforbud for tenåringer, etter en serie knivstikkinger og andre voldelige overfall. Det betyr at ungdom får forbud mot å være ute i gatene etter k

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Illustrasjonfoto:
Politiet i London vurderer portforbud for tenåringer. (Foto: Flickr.com)

Tenåringer som påtreffes etter dette klokkeslettet, kan bli transportert hjem av politiet, skrev London-avisen Daily Telegraph tirsdag. Forslaget kommer etter at en 16-åring sist helg ble stukket ned og drept i Beckenham-distriktet i Sør-London.

- Jeg har hørt at han ikke fikk slippe inn på en hjemme-alene-fest hos ei jente, kjæresten hennes ville ikke slippe ham inn. Så gikk en hel gjeng løs på ham, sier en kamerat av den drepte 16-åringen til Daily Telegraph.

Drapet er det foreløpig siste i en serie grove voldshandlinger der tenåringer er innblandet i den britiske hovedstaden i år. Politiinspektør Simon Morgan, som leder etterforskningen av Beckenham-drapet, sier portforbud for tenåringer nå er et tiltak som må overveies seriøst.

Tidlig lørdag morgen ble en ung pike skutt og dødelig såret i en krangel på en bar i Tottenham i Nord-London. Samme dag døde en ung mann etter skyting i Acton vest i den britiske hovedstaden, melder avisen The Guardian. (©NTB)

Personvernpolicy