Flom koster menneskeliv i Storbritannia

Flom koster menneskeliv i Storbritannia
Flom koster menneskeliv i Storbritannia

Kraftig regnvær og flom skapte kaos og kostet minst tre menneskeliv i Storbritannia mandag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

London (NTB-AFP): Hundrevis av briter er strandet som følge av oversvømte elver og veier, og forsvaret og politiet har satte inn helikoptre for å evakuere folk fra vannmassene.

I Hull i det nordvestlige England omkom en 28 år gammel mann mens han forsøkte å rense opp et avløp, og i Sheffield ble en annen ung mann funnet omkommet i flomvannet.

En 68-åring i Sheffield omkom da han forsøkte å krysse en vei som sto under vann, og hundrevis av mennesker var mandag kveld innesperret i biler og bygninger som var omgitt av vann.

- Det er svært vanskelig å få en forståelse av hvor mange det er snakk om, men hundrevis av mennesker er rammet, sier en talsmann for redningsmannskapene i Sheffield.

Mange briter har mistet strømmen som følge av flommen, og myndighetene hadde mandag kveld sendt ut 16 alvorlige og 102 vanlige flomvarsler. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus