San Francisco forbyr flaskevann

Tørste kommunalt ansatte i San Francisco må heretter slukke tørsten med vann fra springen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

San Franciscos borgemester forbyr flaskevann. Illustrasjonsfoto: flickr.com/photos/11147789@N00/San Franciscos borgemester forbyr flaskevann. Illustrasjonsfoto: flickr.com/photos/11147789@N00/

Flaskevann er for dyrt og forurenser miljøet, mener byens borgermester, Mayor Gavin Newsom, som derfor har bestemt seg for å forby flaskevann, melder Reuters.

Vannet er dessuten ikke noe bedre enn springvann, mener borgemesteren. Forbudet gjelder for alle kommunale etater og offentlige kontorer, samt for alle som jobber på oppdrag for kommunen dersom de har tilgang på springvann. Forbudet gjelder både småflasker og større beholdere.

- I San Francisco kan innbyggerne kjøpe 38.000 liter springvann for prisen av 3,8 liter (1 gallon) flaskevann, lyder det i orderen.

Som en følge av forbudet kan San Francisco spare 500.000 dollar i året, estimerer borgemesteren. Dette kommer i tillegg til miljøbesparelsene som færre flasker og mindre drivstoff til frakt medfører.

- All denne søpla og forurensningen kommer som følge av et produkt som ifølge mange tester viser seg ikke å være bedre enn San Franciscos springvann, står det i orderen fra borgemesteren.

Personvernpolicy