Å du, å du, Edu!

Å du, å du, Edu!
Å du, å du, Edu!

Chinedu «Edu» Obasi Ogbuke herjet som han ville med Rosenborg på Ullevaal mandag. Med litt mer flaks kunne han puttet på flere ganger.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foto:
Lyns Chinedu Obasi Ogbuke ( Edu), nummer to fra høyre, tiljubles etter å ha scoret sitt mål nummer to under eliteseriekampen mellom Lyn og Rosenborg på Ullevaal Stadion i Oslo mandag kveld. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX

Dermed er Oslo-laget fortsatt ubeseiret på Ullevaal denne sesongen. Det eneste laget som har fått med seg poeng i møtet med Lyn i Oslo er Aalesund (0-0 13. mai).

Rosenborg var det klart beste laget på Ullevaal, skapte sjanser i fleng, men Lyn viste seg fra sin mest lunefulle side. Laget forsvarte seg med nebb og klør, og var livsfarlige på kontringer.

Edu

Lyns Edu var livsfarlig hver gang han fikk ballen. Og det var Rosenborgs Mikael Dorsin også. Etter åtte minutter sto svensken relativt upresset ved RBKs ene cornerflagg. Svensken slo ballen rett i beina på Edu, som enkelt gjorde 1-0 til hjemmelaget.

Resten av omgangen skapte Rosenborg massevis av sjanser, men det stokket seg i de avgjørende øyeblikkene. Lyn kontret gang på gang, men måtte samtidig konsentrere seg om å holde tett bakover. Blant annet var Øyvind Storflor igjennom, men både keeper Eddie Gustafsson og midtstopper Indridi Sigurdsson fikk ryddet unna.

Sapara-perle

Rosenborg fortsatte presset etter hvilen, men på topp hos Lyn sto Edu og ventet på å lage sitt femte mål for sesongen. Spissen lot seg heller ikke be to ganger da han fikk ballen ute på kanten etter 74 minutter. Den fotrappe afrikaneren tråklet seg gjennom et sprellene RBK-forsvar og avgjorde kampen.

Det hjalp ikke trønderne at Marek Sapara skrudde inn et frispark fra 20 meter noen minutter etter. Eddie Gustafsson bør se den scoring på video ved første anledning. Den tidligere Molde og Ham Kam-målvakten stillte seg noe uforståelig rett bak muren og jobben ble relativt enkel for Sapara. En fin skru i ballen i lengste hjørne sørget for spenning de siste ti minuttene av oppgjøret. Dette var Rosenborgs første tap siden 13. mai (1-2 Strømsgodset) var et faktum. (©NTB)

Personvernpolicy