– En forferdelig opplevelse

- Det var forferdelig å ikke få puste. Situasjonen var dramatisk, men jeg har det bra, sa en høyst oppegående Erik Hoftun mandag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var en smilende og avslappet Erik Hoftun som møtte pressen på Aspmyra mandag kveld ett døgn etter de dramatiske minuttene samme bane søndag kveld.

- Det gjør skikkelig vondt i brystet. Jeg regner med det har gått noen ribbein, men bortsett fra det føler jeg meg bra. Det var dramatisk, og jeg er veldig glad for at det gikk så bra som det gjorde, sa Hoftun til Avisa Nordland.

Det var kort tid etter avspark i kampen mellom Bodø/Glimt og Sogndal at den tidligere Rosenborg-storheten kollapset og svelget tungen. Rask reaksjon fra helsepersonell reddet antakeligvis midtstopperens liv.

- Det siste jeg husker er at det kom noe gult inn fra siden, deretter sa det pang og så gikk jeg i bakken. Jeg fikk ikke puste, og det føltes helt forferdelig. Deretter ble det svart.

Hoftun fortalte at han ikke ble skremt av opplevelsen. Verken da eller nå. Og hardhausen forsikret at han ikke har planer om å legge fotballen på hylla etter kollapsen.

- Det hele gikk så fort at jeg rakk ikke bli redd. Selv om kroppen fikk seg en kraftig smell, stanser ikke dette meg. Jeg skal komme meg tilbake på trening så snart jeg er i form til det.

Hoftun benyttet anledningen til å takke sin redningsmann, Glimt-lege Bernt Inge Embrå, som måtte gi Hoftun en kraftig kakk i brystet for å få i gang Hoftuns puls. Han takket også støtten han har fått fra fotball-Norge. (©NTB)

Forsidefoto: Scanpix

Personvernpolicy