- Vi leder, men ingen bryr seg

- Vi leder, men ingen bryr seg
- Vi leder, men ingen bryr seg

Stabæk spiller superfotball, scorer masse mål, underholder og er for tiden Norges klart beste fotballklubb. - Men hvor er omtalen, spør Tonje Asmyhr i Stabæk Support.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Laget har Daniel Nanskog, Veigar Pall Gunnarson og Alanzinho i sine rekker. De feier all motstand til side i hver kamp, men Stabæk Support, Bærum-klubbens supportergruppe, savner omtale og medieinteresse for det som skjer.

- Det er trist at man dagen etter at tabelltoppen er inntatt skal forholde seg til helt andre ting enn det sportslige, sier Asmyhr til ABC Nyheter.

Må tas alvorlig

I går tok bæringene en sterk borteseier mot Tromsø og nok en gang ble kampen avgjort etter en usedvanlig flott avslutning, som ikke er vanlig kost i norsk fotball. På Nadderud hever man ikke øyenbrynene nevneverdig når Alanzinho dribler «alle mann» på trening. Og på Alfheim i går trippet brasilianeren fra alle og smalt ballen i mål, fra spissen av 16-meteren.

- Ja, akkurat nå spiller vi meget god fotball og fortjener skriverier for det. Det er noe galt når kampen mot Viking forrige onsdag, som var et topp-oppgjør, knapt nevnes på forhånd, mens «alle» skriver om oppgjøret Vålerenga-Lyn. Sett i forhold til vår kamp, var det en kamp mellom to middelmådigheter.

- Vi fortjener å bli tatt alvorlig av alle når vi spiller som i dag, også media. Man gleder seg til å se positive oppslag om klubben man er glad i, og så blir man møtt med skittkasting i avisene om ting som er avsluttet og begravet, fortsetter Asmyhr og viser til oppstyret rundt nevnte Nanskog og den avgåtte Stabæk-spilleren, Petter Furuseth Olsen.

Fordel Stabæk

Asmyhr koser seg på tabelltopp. Nå håper hun bare det varer.

- Det er viktig å holde dette inn til ferien nå. Vi må ta Godset i neste kamp, deretter Brann. Dersom vi leder frem til sommerferien ser det lyst ut.

Norges eneste kvinnelige supporter-leder tror imidlertid det kan bli hardt å hente gullet.

- Målet er medalje, men en vet aldri. Sesongen er lang og mye kommer til å skje. Jeg holder fortsatt Rosenborg som største utfordrer og kandidat til gullet. De har vist at de har nervene i orden når det trengs. Det har ikke Brann.

Tonje Asmyhr tror likevel Stabæk kan ha en liten fordel i innspurten.

- Jeg tror det er litt sånn at folk ennå ikke tar oss helt seriøst. Stabæk skal på en måte ikke være i toppen og i hvert fall ikke lede. «Det er et bra lag, men så gode er de ikke...» Jeg tror kanskje det kan hjelpe oss etter ferien og inn i sluttspurten av serien.

Ønsker

Slik Stabæk opptrer for tiden er ikke spillerforsterkninger prekært. Men Asmyhr velger å se lengre frem i tid.

- Dersom vi kunne ønske oss nye spillere, ville jeg sagt noe sånt som Thierry Henry. Men fra spøk til alvor. Aalesunds Joakim Austnes er en meget god spiller. I tillegg husker jeg fra tiden i 1. divisjon Tore Reginiussen godt. Han var meget god da han var i Alta og spiller i dag for Tromsø. To spillere som ville forsterket og utviklet Stabæk, sier supporter-lederen.

Personvernpolicy