- Vi leder, men ingen bryr seg

- Vi leder, men ingen bryr seg
- Vi leder, men ingen bryr seg

Stabæk spiller superfotball, scorer masse mål, underholder og er for tiden Norges klart beste fotballklubb. - Men hvor er omtalen, spør Tonje Asmyhr i Stabæk Support.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Laget har Daniel Nanskog, Veigar Pall Gunnarson og Alanzinho i sine rekker. De feier all motstand til side i hver kamp, men Stabæk Support, Bærum-klubbens supportergruppe, savner omtale og medieinteresse for det som skjer.

- Det er trist at man dagen etter at tabelltoppen er inntatt skal forholde seg til helt andre ting enn det sportslige, sier Asmyhr til ABC Nyheter.

Må tas alvorlig

I går tok bæringene en sterk borteseier mot Tromsø og nok en gang ble kampen avgjort etter en usedvanlig flott avslutning, som ikke er vanlig kost i norsk fotball. På Nadderud hever man ikke øyenbrynene nevneverdig når Alanzinho dribler «alle mann» på trening. Og på Alfheim i går trippet brasilianeren fra alle og smalt ballen i mål, fra spissen av 16-meteren.

- Ja, akkurat nå spiller vi meget god fotball og fortjener skriverier for det. Det er noe galt når kampen mot Viking forrige onsdag, som var et topp-oppgjør, knapt nevnes på forhånd, mens «alle» skriver om oppgjøret Vålerenga-Lyn. Sett i forhold til vår kamp, var det en kamp mellom to middelmådigheter.

- Vi fortjener å bli tatt alvorlig av alle når vi spiller som i dag, også media. Man gleder seg til å se positive oppslag om klubben man er glad i, og så blir man møtt med skittkasting i avisene om ting som er avsluttet og begravet, fortsetter Asmyhr og viser til oppstyret rundt nevnte Nanskog og den avgåtte Stabæk-spilleren, Petter Furuseth Olsen.

Fordel Stabæk

Asmyhr koser seg på tabelltopp. Nå håper hun bare det varer.

- Det er viktig å holde dette inn til ferien nå. Vi må ta Godset i neste kamp, deretter Brann. Dersom vi leder frem til sommerferien ser det lyst ut.

Norges eneste kvinnelige supporter-leder tror imidlertid det kan bli hardt å hente gullet.

- Målet er medalje, men en vet aldri. Sesongen er lang og mye kommer til å skje. Jeg holder fortsatt Rosenborg som største utfordrer og kandidat til gullet. De har vist at de har nervene i orden når det trengs. Det har ikke Brann.

Tonje Asmyhr tror likevel Stabæk kan ha en liten fordel i innspurten.

- Jeg tror det er litt sånn at folk ennå ikke tar oss helt seriøst. Stabæk skal på en måte ikke være i toppen og i hvert fall ikke lede. «Det er et bra lag, men så gode er de ikke...» Jeg tror kanskje det kan hjelpe oss etter ferien og inn i sluttspurten av serien.

Ønsker

Slik Stabæk opptrer for tiden er ikke spillerforsterkninger prekært. Men Asmyhr velger å se lengre frem i tid.

- Dersom vi kunne ønske oss nye spillere, ville jeg sagt noe sånt som Thierry Henry. Men fra spøk til alvor. Aalesunds Joakim Austnes er en meget god spiller. I tillegg husker jeg fra tiden i 1. divisjon Tore Reginiussen godt. Han var meget god da han var i Alta og spiller i dag for Tromsø. To spillere som ville forsterket og utviklet Stabæk, sier supporter-lederen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus