Auksjonerer bort plass i Liverpool-tropp

Auksjonerer bort plass i Liverpool-tropp
Auksjonerer bort plass i Liverpool-tropp

Nettauksjonen qxl.no auksjonerer bort en plass i startelleveren til Liverpool. Og dersom du er lysten på en landskamp, er det mulig å få kjøpt en «uoffisiell» kamp for England.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Helgen 12.-14. juli kommer en rekke tidligere stjernespillere, kjent fra tippekampene på NRK, til Florø i Sogn og Fjordane.

Da arrangeres FotballFlora, og dersom du har tid, lyst og ikke minst god råd, kan du sikre deg en plass i startelleveren til enten Liverpool, England eller Brann.

- Det er utrolig moro. Det kommer til å kry av gamle og kjente spillere i Florø. Helter fra Pool-, England- og Brann vil vise frem i sommervarmen, sier arrangør Per Øyvind Helle til ABC Nyheter.

Brann og Liverpool vil bestå av spillere bare fra de respektive klubbene, mens England vil «krydres» med utlendinger, som alle er godt kjent fra TV-skjermen.

- Vi har samarbeidet med Canal+ om å få i stand et lag bestående av stjerner fra balløya. Laget vil derfor også inneholde spillere fra andre nasjoner enn bare England. Blant annet vil to norske spillere være representert, Jostein Flo og Erland Johnsen.

I fjor var det to turneringer som ble arrangert, en i Ålesund og en i Florø. Til sammen dro auksjonene på spill for stjernene inn 30.000 kroner.

I år er det kun Florø som vil huse Steve McManaman, John Barnes og resten av gamle røde og engelske stjerner. Men Helle håper å få inn en god del penger for det.

- Vi håper å få inn så mye som mulig, men 20.000 kroner bør vi i hvert fall klare, sier en optimistisk Helle.

Veldedig formål

I alt er det mulig å by på spill for fire ulike lag i Florø. Inntektene fra auksjonen går til en velkjent humanitær organisasjon.

- Alle kan by på enten å spille for Brann, Liverpool, England eller et såkalt Right to Play-lag. Det siste laget består av blant annet Mira Craig, Tone Damli Aaberge og Pål Anders Ullevålsæter. I all hovedsak går pengene fra auksjonen til Right to Play, fortsetter Helle.

Arrangementet går av stabelen for fjerde året på rad. Ifølge Helle har tidligere helger har vært kjempesuksesser.

- Vi legger opp dette også som en form for ferie for spillerne. Tilbakemeldingene vi har fått er utelukkende positive. Det må jo være en grunn til at de kommer tilbake år etter år. For ikke lenge siden ringte Alan Kennedy og sa at det ikke var mulig å komme under 24 stykker til turen. Det hele bare vokser og vokser.

Under selve FotballFlora-dagene får fans flere muligheter til å støtte Right to Play.

- I tillegg til selve spill-auksjonen har vi noe som kalles «Sportsman Dinner». Det er der vi drar inn mest penger totalt. Det hele går ut på at de tidligere storspillerne har med seg ulike effekter som folk kan by på. Alt fra gamle trøyer, bilder og signerte baller går under hammeren. I fjor gikk et signert Kenny Dalglish-bilde for 10.000 kroner. Jeg vet at i år vil legendene blant annet ha med seg noe fra John Arne Riise.

Startet med five-a-side

Hele arrangementet har sitt utspring fra Florø Old Boys. For fire og et halvt år siden dro laget til England på avslutningstur. I turopplegget inngikk en five-a-side kamp mot gamle Liverpool-spillere som Tage Herstad i Tia travels hadde fått i stand. Florø vant den uhøytidelige kampen 5-4 og det falt seg naturlig å invitere Liverpool til revansjeoppgjør i Norge. De takket ja og første året kom 12 stykker. I 2005 kom 16 spillere, deretter 21, og i år altså 24 stykker.

Helle forteller at spillerne fremdeles holder imponerende nivå.

- Unge norske spillere har mye å lære av disse gamlekara fremdeles. De er sinnsykt gode den dag i dag. I fjor banket engelskmennene Branns gamle helter hele 5-1. Det var total overkjøring, sier Helle.

Han gleder seg også til å se en gammel dansk storhet på banen igjen:

- Jan Mølby var en fantastisk spiller for Liverpool. Han står fortsatt i midtsirkelen og fordeler baller. Det virker nesten som om han ikke har gjort annet siden glansdagene på Anfield. Det skal bli en fryd å se han igjen i Florø.

Dersom du ønsker å spille med stjernene i Florø kan du by her.

Her er noen av spillerne som vil være på banen i Florø:

Liverpool:

Bruce Grobbelaar, Phil Neal, Alan Kennedy, Jan Mølby, Steve McManaman, Ronnie Whelan, John Barnes og Paul Walsh.

England:

Peter Lorimer, Peter Reid, Trevor Francis, Charlie George, Jostein Flo og Erland Johnsen.

Brann:

Per Ove Ludvigsen, Mons Ivar Mjelde, Trond Egil Soltvedt, Atle Torvanger, Kjell Rune Pedersen og Ingvar Dalhaug

Personvernpolicy