33 drepte i selvmordsangrep

Minst 33 mennesker ble drept i selvmordsangrep i Irak mandag. To av angrepene var rettet mot mål tilknyttet politiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I et av selvmordsangrepene - mot politihovedkvarteret i den nordirakiske byen Baiji - ble 18 personer drept mandag, ifølge politiet.

Ytterligere 40 mennesker, flesteparten sivile, ble såret i angrepet.

– En selvmordsbomber som kjørte en tankbil, forsøkte å komme seg inn i bygningen, men sprengte seg selv i lufta ved porten fordi han ikke kom seg inn. Det førte til enorme skader på bygningen, sier polititjenestemann Ahmed Hussein.

– Alle de sårede er sivile fra butikker i området rundt hovedkvarteret, mens flesteparten av de drepte er fanger og politi, sier han videre.

Selvmordsangrepet skjedde bare timer etter et lignende angrep i den sørlige byen Hilla, der åtte politirekrutter ble drept og minst 31 personer såret.

Rekruttene sto ved inngangen til politiskolen i Hilla idet en bil fylt med eksplosiver ble sprengt i luften av en selvmordsbomber, ifølge løytnant Mohammed al-Dulami.
– Det var bare en uke til rekruttene skulle uteksamineres, sier Dulami.

Hilla ligger rundt 100 kilometer sør for Bagdad, og de fleste innbyggerne i byen er sjiamuslimer.

I et tredje angrep ble sju personer drept. En selvmordsbomber sprengte seg selv i lufta på et hotell i den irakiske hovedstaden Bagdad, ifølge øyenvitner.

Minst tolv personer ble såret i angrepet.

Angrepet skjedde på hotellet Mansour, hvor lokale stammeledere fra Anbar-provinsen hadde samlet seg for å holde et møte.

Lørdag ble to mennesker drept og 18 såret under en annen selvmordsaksjon i Hilla. (©NTB)

Oppdatret kl 11.41 med opplysninger om det tredje angrepet.

Personvernpolicy