33 drepte i selvmordsangrep

Minst 33 mennesker ble drept i selvmordsangrep i Irak mandag. To av angrepene var rettet mot mål tilknyttet politiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I et av selvmordsangrepene - mot politihovedkvarteret i den nordirakiske byen Baiji - ble 18 personer drept mandag, ifølge politiet.

Ytterligere 40 mennesker, flesteparten sivile, ble såret i angrepet.

– En selvmordsbomber som kjørte en tankbil, forsøkte å komme seg inn i bygningen, men sprengte seg selv i lufta ved porten fordi han ikke kom seg inn. Det førte til enorme skader på bygningen, sier polititjenestemann Ahmed Hussein.

– Alle de sårede er sivile fra butikker i området rundt hovedkvarteret, mens flesteparten av de drepte er fanger og politi, sier han videre.

Selvmordsangrepet skjedde bare timer etter et lignende angrep i den sørlige byen Hilla, der åtte politirekrutter ble drept og minst 31 personer såret.

Rekruttene sto ved inngangen til politiskolen i Hilla idet en bil fylt med eksplosiver ble sprengt i luften av en selvmordsbomber, ifølge løytnant Mohammed al-Dulami.
– Det var bare en uke til rekruttene skulle uteksamineres, sier Dulami.

Hilla ligger rundt 100 kilometer sør for Bagdad, og de fleste innbyggerne i byen er sjiamuslimer.

I et tredje angrep ble sju personer drept. En selvmordsbomber sprengte seg selv i lufta på et hotell i den irakiske hovedstaden Bagdad, ifølge øyenvitner.

Minst tolv personer ble såret i angrepet.

Angrepet skjedde på hotellet Mansour, hvor lokale stammeledere fra Anbar-provinsen hadde samlet seg for å holde et møte.

Lørdag ble to mennesker drept og 18 såret under en annen selvmordsaksjon i Hilla. (©NTB)

Oppdatret kl 11.41 med opplysninger om det tredje angrepet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus