Siddisene lukter på gull

Søren Berg gjør 3-1 over Brann. Viking er nå en gullkandidat etter at den tidligere serielederen ble feid av banen.

Kampen ble en av de bedre hittil på Viking stadion, bare overgått av Vikings siste kamp i november i fjor da Stavanger-laget reddet plassen med kalasseier mot nettopp Brann.

Søndag viste både Viking og Brann kvalitet i alle ledd, publikum fikk se flere gode sjanser og hjørnespark i begge ender av banen, og stemningen på tribunen var som den skal være i et slikt vestlandsderby.

Først i det 43. minutt fikk hjemmelaget hull på byllen. Da sendte Peter Ijeh - av Rogalands Avis døpt til «frelseren» - Stavanger til himmels med en scoring som kom ferdig laget etter presist innlegg fra Alexander Ødegaards hode. Den like presise pasningen i trekket før kom fra Allan Gaarde.

Tom Henning Øvrebø, mannen som sendte Peter Ijeh og Jone Samuelsen av banen med rødt kort mot Lillestrøm tidligere denne sesongen, dømte et billig frispark til Viking 12 minutter inn i 2. omgang.

Det framsto som en kompensasjon etter at Peter Ijeh ikke fikk frispark i trekket før. Resultatet var at Gaarde selv satte ballen direkte stang inn.

Etter dette satte Brann først inn Robbie Winters og deretter Petter Vaagan Moen i et forsøk på å ta igjen det tapte. Hjemmelaget fortsatte likevel dominansen, men lot Brann slippe til på enkelte kontringer. I 79. minutt fikk Brann reduseringen som satte ny fart i kampen, et straffespark fra Martin Andresen. (©NTB)