Bandidos bak ransbølge

Svensk politi tror MC-gjengen Bandidos står bak bølgen av ran og tyveri fra lastebiler i Sør- og Vest-Sverige.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hittil i år er det meldt om rundt 290 tyveri fra parkerte trailere og lastebiler, og i 2006 fikk politiet melding om 512 slike tyveri, skriver Dagens Nyheter.

Verdier for millioner har forsvunnet etter at tyvene har tømt lasteplanet på de parkerte lastebilene, ofte mens sjåførene sover i førerhuset.

Ifølge kriminalpolitiets etterretningstjeneste i Västra Götaland kan en stor del av tyveriene knyttes til kriminelle nettverk, i første rekke motorsykkelklubben Bandidos og deres støttegruppe X-team.

Red & White Crew, som har bånd til Hells Angels, skal også være involvert, men virksomheten er godt organisert og politiet sliter med å ta de skyldige.

- Med Göteborg som base følger grupperinger innen disse nettverkene nøye med på transportene på veinettet i hele det sørlige og vestlige Sverige. De er velutstyrt og kan for eksempel ordne med kranbil for å slepe bort fangsten, sier kriminalinspektør Mikael von der Burg. (©NTB)


Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus