- Fire spanske FN-soldater drept i Sør-Libanon

- Fire spanske FN-soldater drept i Sør-Libanon
- Fire spanske FN-soldater drept i Sør-Libanon

Fire spanske FN-soldater er drept og seks er såret av en landmine eller veibombe i Sør-Libanon, opplyser libanesiske sikkerhetskilder søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foto:
Et FN-kjøretøy med soldater i Sør-Libanon. Søndag ble fire spanske FN-soldater drept i området. (Foto: Reuters / Scanpix)

En politikilde hevder at en selvmordsbomber i en bil etter alt å dømme utløste bomben.Andre kilder sier at bomben var fjernstyrt.

En talskvinne for FNs UNIFIL-styrke i Libanon bekrefter at eksplosjonen har funnet sted og at det er meldt om skader, men hun kunne ikke gi detaljer.

- Vi mistenker at hendelsen ble utløst av en eksplosjonsinnretning, sier hun.

Ingen har foreløpig påtatt seg ansvaret for bomben.Hizbollah gikk kort tid etter eksplosjonen ut og sa at de fordømmer handlingen. De sier hensikten med angrepet var å destabilisere landet, ifølge gruppens TV-stasjon al-Manar.

- Angrepet sårer menneskene i sør og i hele Libanon, sier gruppen ifølge TV-stasjonen.

Al-Qaida-inspirerte opprørere i palestinske flyktningleirer i Libanon har tidligere truet med å angripe FN-soldater som ble utplassert etter krigen mellom Israel og Hizbollah i fjor sommer.

FN-soldatene var på patrulje ved byen Khiam, sør i Libanon, ifølge sikkerhetskildene. Under borgerkrigen i Libanon var mange norske FN-soldater stasjonert ved byen.

Innbyggere kunne melde om svart røyk som steg opp fra veien. (©NTB)

Oppdatert klokken 20.35

Personvernpolicy