Dramatisk friidrettsopprykk

Dramatisk friidrettsopprykk
Dramatisk friidrettsopprykk

Norges herrelag i friidrett sikret opprykk til 1. divisjon på mest dramatiske vis søndag. Estland ble slått med et halvt poeng. Kvinnene rykket ned.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foto: Scanpix
Andreas Thorkildsen sto for den eneste norske seieren søndag da han slengte spydet 87,64. Her under Bislett Games tidligere denne måneden.

Bak gruppevinner Østerrike kjempet Norge en jevn og spennende kamp med Estland og Latvia om annenplassen. På den avsluttende stafetten over 4 x 400 meter måtte Norge holde esterne bak seg for å rykke opp.

Det holdt så vidt da den norske kvartetten løp inn til annenplass 12/100 sekund foran Estland.

Norge endte to og et halvt poeng bak Østerrike, men et halvt poeng foran Estland og sju foran Latvia.

Andreas Thorkildsen sto for den eneste norske seieren søndag da han slengte spydet 87,64, men Norge hadde mange plasseringer blant de tre beste.

Øystein Sylta ble nummer to på 3000 meter hinder med 8.45,45, Bård Kvalheim fikk samme plassering på 3000 meter flatt med 8.23,62. Eivind Stavang ble nummer tre på 110 meter hekk med 14,20, og Gaute Myklebust fikk samme plassering i diskos med 56,16.

Norge planla ved opprykk å søke om å arrangere europacupen neste år, men det var avhengig av at kvinnelaget skulle berge plassen på nest øverste nivå. Det gikk ikke, og dermed blir det neppe europacup på Fana stadion om et år.

Kvinnene rykket ned

Norges friidrettskvinner manglet tre poeng på å berge plassen i europacupens 1. divisjon.

De norske fikk sving på poengsankingen søndag etter å ha ligget sist etter første dag i Vasa. Med topp tre-plassering i søndagens fire første øvelser tente de norske håpet om fornyet kontrakt, men det holdt ikke helt inn.

Foran siste øvelse, stafetten over 4 x 400 meter, var Norge to poeng bak Irland og Nederland. Det handlet om å slå dem, men både nederlendere og irer krysset mål foran Norges ankerkvinne Benedikte Hauge.

Norge fikk ikke en eneste seier på 20 øvelser i Vasa. Søndag ble det annenplasser til Elisabeth Slettum på 200 meter (23,67), Ragnhild Kvarberg på 1500 meter (4.21,67) og Karoline Bjerkeli Grøvdal på 5000 meter (15.56,62), mens det ble tredjeplasser til Christina Vukicevic på 100 meter hekk (13,16) og Mona Holm i slegge (67,11).

Det kostet Norge dyrt at Cathrine Larsåsen (stav) og lagkaptein Grete Etholm Snyder (diskos) ble uten resultat og dermed poeng i sine øvelser lørdag. (©NTB)

Personvernpolicy