Seks personer anmeldt for sjikane på Facebook

Artikkelen fortsetter under annonsen

En tidligere lærer har anmeldt seks personer for sjikane etter at han ble hengt ut som pedofil, økonomisk kriminell og inkompetent på nettstedet Facebook.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Trondheim (NTB): Den tidligere læreren fra Trondheim ble tipset om en rekke sjikanøse innlegg og påstander om seg selv på nettstedet Facebook. Mannen kontaktet personen som sto bak den aktuelle gruppen på Facebook, men fikk bare til svar at det er ytringsfrihet i Norge. Skribenten av innleggene har ikke svart ham, og heller ikke nettstedet har svart på mannens henvendelse. Derfor så han ingen annen utvei enn å anmelde saken til Sør-Trøndelag politidistrikt.

- I ett av innleggene refereres det til meg og en pensjonert lærer, som de sykeste lærerne i Trondheim. Facebook har en mørk bakside hvor det utveksles sladder, usannheter og ærekrenkelser. Det kan ikke være slik at nettet skal være et lovløst område hvor man fritt kan henge ut folk, sier mannen til Aftenposten.

- Innhold på internett reguleres av to regler, som kan rammes av straffelovens bestemmelser om ærekrenkelser. I tillegg kommer enkelte forhold inn under personvernopplysningsloven. Brudd på disse bestemmelsene kan føre til bøter og kortere fengselsstraffer, sier professor Dag Wise Schartum ved avdeling for forvaltningsinformatikk ved Universitetet i Oslo.

Datatilsynet råder nettbrukerne til ikke å legge ut bilder eller personopplysninger om andre uten først å ha spurt om lov. (©NTB)