FN undersøker påstander om konverteringer

FN undersøker påstander om konverteringer
FN undersøker påstander om konverteringer

FNs høykommissær for flyktninger har igangsatt arbeidet med å finne fram til et afghansk TV-innslag som skal ha framstilt asylsøkerne i Norge som konvertitter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): Oslos biskop Ole Christian Kvarme opplyste natt til lørdag til direktør Terje Sjeggestad i Utlendingsnemnda (UNE) at det ble gjort filmopptak av afghanerne i Norge for flere uker siden, og at dette opptaket ble vist i Afghanistan der asylsøkerne ble framstilt som konvertitter.

Kvarme vil ikke bekrefte at noen av afghanerne har konvertert til kristendommen, mens Sjeggestad sa til NTB lørdag at ingen har konvertert.

Nå har FN engasjert seg i saken.

- Vi prøver å finne programmet og har rådet norske myndigheter til ikke å gjennomføre noen tvangsutsendelser før vi får klarhet i dette, sier Salvatore Lombardo, stedlig representant for FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR), til Dagsavisen.

Det aktuelle TV-programmet ble ifølge Zahir Athari i Asylmarsjen laget av et afghansk team fra Ariana TV i Kabul som laget innslag om asylsøkernes pilegrimsmarsj fra Trondheim til Oslo. Opptaket ble gjort på Dovre. (©NTB)

Foto: Scanpix

Personvernpolicy