Oransje lettelse

Oransje lettelse
Oransje lettelse

Etter seks hjemmekamper uten seier kunne endelig Aalesund juble for tre poeng på eget gress. Vålerenga ble slått 1-0.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jubel
Aalesundspillerne jubler etter 1-0-seieren i eliteseriekampen mot Vålerenga lørdag kveld. Fra venstre: Trond Fredriksen, Karl Oskar Fjørtoft, Jonathan Parr, Benjamin Kibebe og Amund Skiri.

Aalesund (NTB): Allerede etter seks minutters spill sendte 2,04-metersmannen Tor Hogne Aarøy de oransjekledde i ledelsen. Et perfekt innlegg fra Joakim Austnes ble stanget i mål av Aarøy.

- Veldig viktig å få det første målet, sa AaFK-trener Per Joar Hansen.

Vålerenga har scoret bare to mål på bortebane i år, og heller ikke mot Aalesund fikk hovedstadslaget lovlig nettkjenning, Glenn Roberts fikk et mål annullert for offside på overtid.

Bortsett fra det fine målet til Aalesund ble det en kjedelig kamp, særlig bortelaget var skuffende dårlige. Vålerenga kom bare til en god sjanse, da Rune Lange headet over mål etter en times spill.

Hjemmelaget hadde et par gode angrep i første omgang, anført av lynvingen Joakim Austnes, men la seg bakpå etter hvilen for å trygge seieren.

- Det var ikke meningen å legge seg så langt bakpå. Vi ble presset bakover, men jeg er kjempefornøyd med lagets innsats, sa Hansen.

- I dag hadde alle elleve bestemt seg for at det skulle koste blod å score mål på oss. En fantastisk kollektiv innsats, sa han videre.

Eks-Vålerengaspiller Amund Skiri gjorde en særdeles god kamp for hjemmelaget sammen med Benjamin Kibebe og Tor Hogne Aarøy, mens det mest imponerende ved bortelaget var Klanen på tribunene.

- Det var en fantastisk stemning på tribunen i dag. Skikkelig trøkk. Og det var deilig at vi klarte å holde nullen på hjemmebane, sa Skiri. (©NTB)

Personvernpolicy