Siktet nordmann løslatt i Natal i Brasil

Arvid Birkeland, som har sittet i brasiliansk varetektsfengsel siden 9. mai, ble fredag kveld løslatt av politiet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Oslo (NTB): Birkeland har hele tiden bedyret sin uskyld i den såkalte hvitvaskingssaken. Til adressa.no sier han at det ville ha tatt norsk politi bare noen timer å ha fått ham sjekket ut av saken. Også til dn.no kommer Birkeland med sterk kritikk av Økokrim som han gir mye av skylden for at han ble fengslet i Brasil.

Det er en ufullstendig rapport fra Økokrim over hans finanser som Birkeland mener førte til at han ble pågrepet og fengslet i Natal i Brasil.

Men de siste dagene skal politiet i Norge har oversendt mer dokumentasjon til det brasilianske politiet. Det kan være denne dokumentasjonen som har ført til at Birkeland ble løslatt fredag.

Birkelands kritikk mot Økokrim og norsk politi er fortsatt usvekket ifølge uttalelser han har gitt til de to nevnte nettstedene.

- Den jobben som er gjort her, er dårlig håndverk av politiet. Norsk politi satt med åpne øyne og var vitne til det. De har vært med på hele prosessen fram til jeg ble pågrepet, og så drar de bare hjem, sier Birkeland som har tilbrakt nesten sju uker bak lås og slå i Brasil. (©NTB)