Medietilsynet kritisk til RiksTV og NTV

Medietilsynet kritisk til RiksTV og NTV
Medietilsynet kritisk til RiksTV og NTV

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

RiksTV

Administrerernde direktør i RiksTV, Espen Thorsby (f.v.), TV2-sjef Alf Hildrum og TVNorge-sjef Eivind Landsverk på forrige ukes pressekonferanse der det blant annet ble orientert om hvilke tv-kanaler som kommer i det digitale bakkenettet til høsten. Nå kritiserer Mediatilsynet utvalget. (Foto: Jarl Fr. Erichsen / SCANPIX)

Fredrikstad (NTB): I likelydende brev til Norges Televisjon A/S (NTV) og RiksTV A/S etterlyser Medietilsynet blant annet de internasjonale nyhetskanalene. Tilsynet mener disse kanalene er viktige også fordi de kan være korrigerende i forhold til det nasjonale nyhetstilbudet.

I tillegg er kanaler som BBC World og CNN viktige fordi de dekker et behov som de nasjonale nyhetskanalene ikke dekker.

I brevet ber Medietilsynet om en nærmere begrunnelse for den kanalsammensetningen som er valgt. De to selskapene må også redegjøre for det utvalg av kanaler som tilbys for enkeltabonnement.

På hjemmesidene har Medietilsynet også lagt ut sitt høringssvar til departementet om valg av fjernsynskanaler i kabelnett. Tilsynet går inn for å oppheve hele ordningen og innføre ordninger som gir mulighet for individuelle valg i mindre pakker.

I dag er det langt på vei kabelselskapene som bestemmer kanalinnholdet i de pakkene som presenteres.

Både RiksTV og NTV må sende redegjørelse til Medietilsynet før saken vurderes nærmere. NTV er konsesjonsinnehaver for det digitale bakkenettet for fjernsyn mens RiksTV er operatørselskap.

Eiere er i begge tilfeller NRK, TV 2. og Telenor.

Det har tidligere kommet sterk kritikk fordi de svenske TV-kanalene og de internasjonale nyhetskanalene, som av mange betraktes som langt mer kvalitetssikret enn de norske, ikke er tatt med i bakkenettet. (©NTB)

Personvernpolicy