Per Petterson erobrer forsida i New York Times

Per Petterson erobrer forsida i New York Times
Per Petterson erobrer forsida i New York Times
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den norske forfatteren Per Petterson beæres med forsideoppslag og svært positiv anmeldelse i bokbilaget til storavisa The New York Times.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Suksess i USA
Per Petterson beæres med forsideoppslag og svært positiv anmeldelse i The New York Times.

New York (NTB):Petterson fikk i forrige uke en prestisjetung irsk pris for sin roman «Ut og stjæle hester», eller «Out Stealing Horses», som den heter i engelsk oversettelse.

Han fikk The International IMPAC Dublin Literary Award i sterk konkurranse med litterære størrelsen som nobelprisvinner J.M. Coetzee, Cormac McCarthy, Salman Rushdie, Jonathan Safran Foer og Julian Barnes.

Romanen er nå også klar til å erobre det amerikanske markedet. Den har iallfall allerede erobret forsida i New York Times' Sunday Book Review.

I en fyldig anmeldelse blir «Out Stealing Horses» karakterisert som en «kort men likevel vid og kraftfull bok, i sterk kontrast til den forspiste snakkesaligheten som preger dagens oppblåste amerikanske romaner.» Anmelderen, Thomas McGuane, sammenligner Pettersons fortellerstil både med J.M. Coetzee og Knut Hamsun.

En prektig roman og en så gripende og original fortelling at den utvider leserens egen livserfaring, konkluderer McGuane i Sunday Book Review. (©NTB)