Pentagon hacket

Pentagon hacket
Pentagon hacket
Artikkelen fortsetter under annonsen

En ukjent person har kommet seg inn i USAs hemmeligste e-post system.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ukjente gjerningsmenn har brutt gjennom et av USA sine sikreste brannmurer, og fått tilgang til Pentagon sitt mailsystem. Ifølge Pentagon inneholdt ikke det spesifikke systemet informasjon om militære operasjoner skriver BBC.

Tatt ned systemet

Pentagon avviser daglig over hundre forsøk på å hacke seg inn i deres systemer. De fleste kommer til kort når de banker på en av verdens sikreste brannmurer, men denne gangen kom de seg altså gjennom. Pentagon sier de har utført en rekke handlinger som en følge av hendelsen. Blant annet har de stengt av mailsystemet som hackeren kom seg inn i. - Deler av vårt e-post system ble tatt ned i går kveld grunnet et innbrudd i systemet, bekrefter USAs forsvarsminister Robert Gates ifølge BBC. Pentagon var knappe på detaljene rundt innbruddet, men Gates mener systemet raskt vil være oppe igjen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mange interesserte i Pentagon

De vet ennå ikke hvem som står bak angrepet. Ifølge en talsmann fra Pentagon opplever de stadig slike angrep fra en rekke forskjellige grupperinger og individer. - Dette kan være hobby hackere, selværklærte cyber-vigilanter, grupperinger med nasjonalistiske eller ideologiske agendaer, trans-nasjonale aktører eller andre land og stater, sier talsmannen til BBC.

Berømt hacker

Kevin Mitnick er en av de få som tidligere har klart å trenge seg gjennom Pentagon sitt sikkerhetssystem. Han var en notorisk hacker som utførte en rekke lignende bedrifter på 80-tallet. Han ble til slutt tatt og fikk fem års fengsel. Åtte måneder av disse ble tilbrakt i isolasjon. Hans liv er beskrevet i filmene "Hackers" og Hackers 2".

Bruker ikke e-post

Pentagon vil ikke opplyse om gjerningsmennene denne gangen fikk lest noen av e-postene i systemet. Robert Gates fryktet ihvertfall ikke for sin personlige brevutveklsing. - Jeg bruker ikke e-post, jeg er en lav-teknologisk person, kan han opplyse ifølge BBC.

Artikkelen er levert av Teknofil