Tyskland trues av selvmordsangrep

Tyskland risikerer å bli rammet av alvorlige terrorangrep utført av selvmordsbombere og trapper derfor opp tiltakene mot terror, opplyste den tyske regjeringen fredag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge innenriksminister Wolfgang Schäuble er trusselen alvorlig, og selvmordsangrep kan komme til å finne sted på tysk jord.

Ny informasjon tyder på at terrorister som har fått opplæring i Afghanistan, er blitt sterkere og at de forbereder angrep. Blant dem er også personer fra Europa, deriblant fra Tyskland, sa talsmann for innenriksdepartementet Christian Sachs på en pressekonferanse fredag.

En annen regjeringstalsmann fremholder at folk bør oppføre seg som normalt og ikke få panikk.

- Vi ser bevis på at noen aksjoner er planlagt i Afghanistan og Pakistan, men også lengre unna som i Europa og USA. Vi følger opp alle ledetråder, og derfor tror jeg ikke det er noen grunn til panikk, ikke i det hele tatt, sier statssekretær August Hanning i innenriksdepartementet.

Ifølge den tyske statskanalen ZDF har ti til tolv tyskere oppholdt seg i treningsleire i Afghanistan der de har fått opplæring i å utføre terroraksjoner. Tre av dem skal være arrestert i Pakistan idet de var i ferd med å reise tilbake til Tyskland.

Kilden for opplysningene er ikke oppgitt. (©NTB)

Personvernpolicy