Måtte ringe ambulanse fra sykehuset

Måtte ringe ambulanse fra sykehuset
Måtte ringe ambulanse fra sykehuset

Hva gjør du om du ligger på sykehuset uten å få det tilsynet du føler at du behøver? En polsk mann mente han hadde svaret.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da 42 år gamle Patrick Sielski ikke fikk de smertestillende medisinene han hadde krav på, ringte han liksågodt nødtelefonen fra sykesenga for å klage på dårlig tilsyn.

Polakken, som var lagt inn på Srodmiejskiego na Solcu hospitalet i Warsawa på grunn av benbrudd, ringte det lokale ambulansenummeret 999 etter at hans gjentatte formaninger om smertestillende ble ignorert av de ansatte på sykehuset.

– Jeg prøvde lenge å få kontakt med sykepleierne gjennom å bruke alarmen ved siden av sykesenga. Men det dukket ikke opp noen på flere timer, og smerten ble verre og verre. Til slutt visste jeg ikke hva annet jeg kunne gjøre enn å ringe nødtelefonen, forteller Sielski, melder Ananova.

Om pasienten fikk smertestillende til slutt sier historien ingenting om.

Forøvrig er ikke dette første gang nødtelefonen har blitt ringt fra sykesenga. I mars i år valgte en pasient ved Universitetssykehuset i Tromsø å ringe 113 etter å ha ropt etter hjelp fra sykesenga i flere timer.

---

Foto: SCANPIX

Personvernpolicy