Sogneprest beklager uttalelser om homofili

Sognepresten i Vestre Toten som nektet homofile å være faddere ved dåp, beklager at han sammenligner homofili og pedofili.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Raufoss (NTB): - Jeg forstår at det jeg sa, kan ha såret familien, sier sogneprest Arne Bjørn Hansen i Ås menighet i Vestre Toten til TV 2.

Onsdag møtte presten motstand fra sin egen biskop Solveig Fiske, kirkeminister Trond Giske (Ap) og andre kirkepolitikere etter at han nektet et homofilt par å være faddere og sammenlignet homofili med pedofili.

- Jeg gjør det for å få folk til å tenke. Jeg har truffet pedofile, og de opplever det meste av samfunnets fordømmelse. Hvordan må ikke de ha det? Uansett om man er homofil og praktiserende eller pedofil og praktiserende, mener jeg det er skadelig for ekteskapet som samfunnets celle, og det er galt ifølge Guds ord, sa Hansen tidligere i uken.

Nå beklager han at uttalelsene kan ha såret, men mener fortsatt det var riktig å ta opp temaet. (©NTB)

Personvernpolicy