Elleve afghanerne fengslet

Elleve afghanerne fengslet
Elleve afghanerne fengslet

De elleve afghanerne som torsdag ble fremstilt for fengsling i Oslo tingrett ble alle varetektsfengslet i inntil to uker. Ytterligere ti afghanere blir fremstilt fredag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foto: Scanpix
I alt ble 41 afghanere pågrepet under politiets aksjon mot demonstrantene på plenen foran Stortinget, men 20 av dem ble løslatt etter fire timer. De 21 andre skal etter planen tvangssendes til Afghanistan i løpet av de neste 14 dagene. Foto: Jarl Fr. Erichsen / SCANPIX

Oslo (NTB): I alt ble 41 afghanere pågrepet under politiets aksjon mot demonstrantene på plenen foran Stortinget, men 20 av dem ble løslatt etter fire timer.

De 21 andre skal etter planen tvangssendes til Afghanistan i løpet av de neste 14 dagene.

Alle kjennelsene i tingretten fastsatte 14 dager som frist for utsendelse. Samtidig var det flere som påkjærte kjennelsene til lagmannsretten. Her er fristen satt til 26. juni, og dermed kan det bli noen travle uker for Politiets utlendingsenhet.

De 20 som ble løslatt vil neppe bli pågrepet og sendt hjem med det første. Politiet har arbeid nok med å fastslå identitet og vurdere mulighetene for retur for dem som begjæres varetektsfengslet.

Det var tre dommere som foretok fengslingene torsdag. Alle tre brukte faren for at afghanerne ville unndra seg sin utreiseplikt som begrunnelse for fengslingen.

Det er mange hundre afghanere i Norge som har fått avslag på sin asylsøknad. De som sendes ut er unge, ugifte og friske menn. Familiefedre og andre familiemedlemmer er så langt ikke blitt uttransportert. (©NTB)

Personvernpolicy