Oddrane søker redningsmenn

Sæternes ønsket i Skien

Sæternes ønsket i Skien
Sæternes ønsket i Skien

Om Oddrane kunne velge fritt blant mulige forsterkninger til laget som kjemper en desperat kamp for å overleve i Tippeligaen ville de sett mot Bergen. - Bengt Sæternes hadde vært gull, sier Bent Ole K

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ønsket i Skien

Branns Bengt Sæternes er ønsket av Odd-fansen i Skien. Dersom Odd Grenland skal ha noe håp om å overleve i Tippeliagen er flere forsterkninger en nødvendighet, mener Bent Ole Kaldussæter i Oddrane - Odd Grenlands supportergruppe.

Foto: Scanpix

- Vanligvis er ett poeng på bortebane et godt resultat, men den tiden er forbi for oss. Nå er det kun tre poeng som gjelder, sier Oddrane-leder, Bent Ole Kaldussæter, til ABC Nyheter.

Alle resterende kamper av årets Tippeliga blir som en cupfinale å regne for Odd Grenland, og første runde spilles i kveld. Da møter skiensguttene et ujevnt Start på bortebane.

- Tar vi alle poengene i kveld, og samtidig banker Sandefjord hjemme til søndag, ja da er vi med igjen. Vi har ikke avskrevet det helt ennå, men det blinker en del gule, røde og blå lys for tiden.

Ønsker

Kaldussæter har sine formeninger om hva som bør gjøres for å komme ut av uføret klubben har rotet seg inn i.

- Klubben viser i hvert fall at de gjør noe på spillerfronten. Snart er både Morten Fevang og Chukwuma «Bentley» Akabueze klare for spill.

Og fortsetter;

- Men en ting er helt, helt sikkert. Slik laget og troppen er i dag vil vi ikke overleve i Tippeligaen. Det må nye inn, og det fort. Vi må ha flere spillere enn bare Fevang og «Bentley».

Drømmespilleren, og potensiell redningsmann, er en spiller som tidligere har spilt i Odd, men som i dag er opptatt med å kjempe om poeng helt i toppen av tabellen.

- Branns Bengt Sæternes hadde vært kjempebra å få til klubben. En spiller som river og sliter, binder opp andres forsvar og gir rom for andre. Han hadde vært gull å få til klubben.

Sæternes spilte 24 kamper for Skiens-klubben sesongen 1997 og scoret 12 mål.

- Men bare det å få inn noen nye hjelper. Vi skjønner at det ikke er mulig å bytte veldig mange, men tre-fire stykker hjelper kraftig. Det vil være med på å løfte resten av laget, sier Kaldussæter, og viser til snuoperasjonen i 2005.

- Da var vi i samme situasjon som i dag, og inn kom Tommy Svindal Larsen og Patrick Suffo. På høsten vant vi vel nesten alle kampene. Så det er ikke umulig.

Flere har sviktet

Odd har i flere av årets kamper vært helt på høyde med motstanderne. Av sesongens åtte tap har hele seks endt med et ettmåls-tap. Kaldussæter mener det kun er små justeringer som skal til.

- Vi har hatt mye stang ut i hele år, men tabellen lyver ikke. Per i dag er ikke Odd Grenland gode nok.

- På hvilke punkter mener du det har sviktet?

- Av spillere vil jeg først og fremst trekke frem den nye spissen Pospech og kaptein Steffen Hagen. Det de har prestert har overhodet ikke holdt Tippeliga-nivå. Ellers synes jeg at altfor mange har vært for variable. Torjus Hansèn er ett eksempel på det.

Men Oddrane-sjefen mener det også har vært noen lyspunkt å skimte.

- En kommer ikke utenom Fredrik Gulsvik. Han mener jeg nå bør starte hver gang. Han er den eneste som går rett på kassa når han får ballen og ser en mulighet.

Støtte i kveld

Kveldens bortemøte med Start blir uhyre viktig for alle som holder med hvitskjortene fra Henrik Ibsens fødeby. Oddrane drar nedover til Kristiansand for å støtte laget så godt de kan.

- Vi er på vei fra Skien nå med èn buss, så skal vi plukke opp folk langs veien. I tillegg er det mange som kjører selv nedover. Jeg vet ikke hvor mange vi blir, men forhåpentligvis en 50-60 stykker. Vi skal i hvert fall gjøre det vi kan for å hjelpe spillerne med å kapre tre poeng.

Se Start-Odd Grenland i kveld klokken 18.30 på TV2 Zebra.

Personvernpolicy