Per Gessle: «En Händig Man» (Capitol/Universal)

GyllendeTider

Selv om jeg nok er litt yngre enn målgruppen, og heller ikke er spesielt glad i svensk voksenpop, er det ingen tvil om at «En Händig Man» er et dritbra album.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han har tatt seg god tid, Per Gessle, med albumet «En Händig Man». Men det er søren meg helt greit, når det er så bra som dette. Riktignok er kanskje jeg ikke helt komfortabel med glad svensk voksenpop, men det er ingenting å si på musikken, det er rett og slett svinbra. Gessle har skrevet hits før og han kommer helt garantert til å gjøre det igjen.

Per Gessle er en av de mennene som liksom har gjort alt. Hjernen bak Gyllende Tider, verdenssuksess med Roxette, skrevet låter for artister som Belinda Carlisle. Han har også høstet ære for sine soloprosjekter helt fra den første soloskiva «Per Gessle» kom i 1983. Og jeg må bare si det som det er - jeg er glad for at han er her. For det er et eller annet over musikken hans som er så ekte og lidenskapelig at uansett om du EGENTLIG liker det eller ikke - ja, så kan du ikke benekte at det er dritbra og fengende. Jeg husker da min favorittfilm «Pretty Woman» frontet Roxette låta «It Must Have Been Love» - jeg hatet låta, men måtte likevel høre den igjen og igjen.

«En Händig Man» er sommerlig og glad, men likevel seriøs og god. Virkelig god. Spesielt godt liker jeg sangen med den utrolig fiffige tittelen «Pratar Med Min Müsli (Hur Det Enn Verkar)». Riktignok minner introen muligens litt vel mye om Smashmouths «Walking On The Sun», men jeg digger den låta også, jeg - så det er helt greit. Og kombinasjonen av orgel, gitar og nydelig koring funker så det suser, for så å brytes helt i refrenget som er kult og poprockete og får selv den kaldeste personen til å trampe takten.

Det er veldig mange gode låter her, men det er også mange låter om kvinners kjærlighetssorg og fortapte drømmer. Jeg undres om han er «Always Breaking My Heart» som han skrev i Belinda Carlisles topp 10 singel på 90 tallet. Jeg kan styre min entusiasme for «Fru Nordin»,«När Karolina Kom» og «Hannas Kjärlekspil».

På den annen side har jeg - helt mot min vilje - funnet noen virkelige favoritter her. Musli-låta såklart, men også den mye roligere «Om Du Kommer I Häg», «Dixy» og «Jäg Skulle Villa Tenke En Underbär Tanka». Det er rett og slett en mengde nydelige sanger på «En Händig Man», som jeg nesten tør å garantere deg at du kommer til å bli skikkelig glad i, kleint som det kanskje høres ut.

Nok en gang har Per Gessle lurt meg til å bli avhengig av musikk jeg «egentlig» ikke liker.

Karakter: 8 av 10

Les andre musikkanmeldelser her

Personvernpolicy