E18-tunnel stengt i tre timer etter betongras

Artikkelen fortsetter under annonsen

Botnetunnelen på E18 Vestfold var natt til torsdag stengt i vel tre timer etter at det raste ut en betongbit fra en sprekk i tunneltaket.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tunnelen ble stengt like før klokken 02.00. Ved 05.00-tiden var Statens vegvesen i Vestfold ferdig med gjennomgangen av tunnelen. Konklusjonen er at den er trygg å ferdes i, opplyser operasjonsleder Petter Aronsen i Vestfold politidistrikt til NTB.

Det var en vekter som oppdaget at betong hadde falt ned fra taket midt inne i tunnelens nordgående løp ved 01.30-tiden. Tunnelen ble umiddelbart stengt og eksperter fra Vegvesenet tilkalt.

Byggeleder Odd Tandberg i Statens vegvesen Vestfold, som var på plass i tunnelen ved 03-tiden natt til torsdag, opplyser at det er sprøytebetong tre-fire meter oppe på tunnelveggen som har løsnet.

- Det har løsnet en bit på omtrent 50 ganger 10 centimeter. Biten har falt ned på veiskulderen ikke i kjørebanen, opplyser Tandberg til VG Nett.

Den 1,4 kilometer lange Botnetunnelen ble nylig gjenåpnet etter å ha vært stengt i forbindelse med sikringsarbeidene i Vestfold-tunnelene i etterkant av raset i Hanekleivtunnelen 1. juledag. (©NTB)

(foto: Scanpix)