Målløst Oslo-derby foran 19.500

Lyn-forbannelsen hviler fortsatt over Vålerenga som heller ikke onsdag slo naboen fra vest. Nå er det 26 år siden VIF sist slo Lyn.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vålerenga, som hadde de største sjansene på Ullevaal, har ikke slått Lyn i obligatorisk kamp siden 29. juli 1981. Lyn har ikke tapt mot naboen på elleve kamper i eliteserien.

Onsdag kveld hadde Vålerenga nok sjanser til å kunne avgjøre før pause, men manglet effektive spisser.

I 2. omgang kom Lyn langt mer med. Farlige kontringer mot slutten av kampen kunne gitt Lyn-seier. Men det ville ikke vært rettferdig.

- Det var mye stillingskrig i dag, men vi var nok nærmest seieren, sa Vålerenga-trener Petter Myhre.

- Selv om det ikke ble scoringer, var det fotball med høy kvalitet. De to forsvarene var bedre enn angriperne, sa Lyn-trener Henning Berg.

Han lot seg imponere av VIF-forsvaret. De temmet Lyn-angripere som lørdag herjet vilt med serieleder Brann.

- Kjetil Wæhler bør ligge meget godt an til å spille Norges neste EM-kvalifiseringskamp når Erik Hagen er utestengt. Ronny Johnsen kunne ha spilt for landslaget hvis han ville, sa Berg.

Vålerenga var farligst i første omgang. Christian Grindheim og Jørgen Jalland dominerte midtbanen, og Lyn ble satt under sterkt press. Grindheim skjøt over fra god posisjon etter et kvarters spill.Daniel Fredheim Holm og Freddy dos Santos var begge nær scoring, men ballen gikk for det meste over Eddie Gustafsson i Lyn-målet.

Først mot slutten av omgangen viste Lyn fram sitt angrepsspill.Edu var farlig, mens Magnus Powell nøyde seg med et godt skudd rett utenfor Arni Gautur Arason. Farligst var det da Lars Kristian Eriksen fosset fram på høyresiden og Erling Knudtzon skjøt utenfor fra skrå vinkel.

Men Edu og Powell ble for det meste noen numre for små mot Vålerengas midtstoppere. Gode var også Daniel Fredheim Holm og Freddy dos Santos, selv om de misbrukte store sjanser. Edu var farlig, men driblet bort for mange baller. Jo Tessem og Stefan Gislason ble bedre i sentralt utover i kampen.

I midtforsvaret var det ganske tett. Det var nok til at Klanen fortsatt må vente på seier mot Lyn.Vålerenga har for ordens skyld fire seriegull og to cuptitler siden forrige seier mot Lyn i obligatorisk kamp. Lyn har ikke vunnet noen tittel i samme periode. (©NTB)

Sjekk tabellen her.


KAMPFAKTA FRA KVELDENS RUNDE:

Vålerenga - Lyn Oslo 0-0
19.468 tilskuere
Dommer: Tommy Skjerven, Kaupanger.
Gult kort: Daniel Fredheim Holm, Kristian Brix, Jan Derek Sørensen, Vålerenga, Chinedu Ogbuke Obasi, Jo Tessem, Lyn Oslo.
Lagene:
Vålerenga (4-4-2): Arni Gautur Arason - Jarl André Storbæk, Ronny Johnsen, Kjetil Wæhler, Allan K. Jepsen - Freddy dos Santos, Jørgen Jalland, Christian Grindheim, Kristian Brix (Sebastian Mila fra 70.) - Morten Berre, Daniel Fredheim Holm (Jan Derek Sørensen fra 79.).
Lyn Oslo (4-4-2): Eddie Gustafsson - Lars Kristian Eriksen (Tommy Berntsen fra 71.), Christian Brink, Indridi Sigurdsson, Ståle Stensaas - Erling Knudtzon, Stefan Gislason, Jo Tessem, Espen Hoff - Chinedu Ogbuke Obasi (Kim Holmen fra 87.), Magnus Powell.
- - -
Brann - Aalesund 2-1 (0-0)

17.112 tilskuere
Mål: 1-0 Petter Vaagan Moen (46), 2-0 Bengt Sæternes (48), 2-1 Karl Oskar Fjørtoft (90).
Dommer: Tom Henning Øvrebø, Nordstrand.
Gult kort: Bengt Sæternes, Brann, Gustave Bahoken, Dag Roar Ørsal, Aalesund.
Lagene:
Brann (4-4-2): Johan Thorbjørnsen - Cato Guntveit, Kristjan Örn Sigurdsson, Olafur Örn Bjarnason, Ramiro Corrales - Jan Gunnar Solli, Martin Andresen, Ardian Gashi, Petter Vaagan Moen (Erik Huseklepp fra 71.) - Bengt Sæternes (Eirik Bakke fra 84.), Robbie Winters (Thorstein Helstad fra 71.).
Aalesund (4-4-2): Adin Brown - Enar Jääger, Benjamin Kibebe, Haraldur Gudmundsson, Gustave Bahoken (Erlend Holm fra 84.) - Amund Robertsen Skiri, Dag Roar Ørsal (Denis Selimovic fra 71.), Karl Oskar Fjørtoft, Joakim R. Austnes (Jonathan Parr fra 80.) - Tor Hogne Aarøy, Lasse Olsen.
- - -
Sandefjord - Fredrikstad 2-2 (1-0)
5015 tilskuere
Mål: 1-0 Adriano Munoz (21), 1-1 Raymond Kvisvik (48), 2-1 Adriano Munoz (62), 2-2 Gardar Johansson (72).
Dommer: Per Ivar Staberg, Harstad.
Gult kort: Raymond Kvisvik, Fredrikstad.
Lagene:
Sandefjord (4-4-2): Espen Bugge Pettersen - Olav Zanetti, Birger Madsen, Fredrik Kjølner, Martin Jensen - Samuel Isaksen (Erik Mjelde fra 78.), Ebrima Sohna, Tommy Knarvik, Kari Arkivuo - Andreas Tegström, Adriano Munoz (Olav Tuelo Johannesen fra 78.).
Fredrikstad (4-4-2): Rami Shaaban - Pål André Czwartek, Patrik Gerrbrand, Raio Piiroja, Anders Prytz (Miika Multaharju fra 46.) - Tarek Elyounoussi, Hans Erik Ramberg, John Anders Bjørkøy, Raymond Kvisvik - Brian West (Ismael Beko Fofana fra 46.), Gardar Johansson.
- - -
Stabæk - Viking 2-1 (0-0)

5566 tilskuere
Mål: 1-0 Daniel Nannskog (47), 2-0 Nannskog (75), 2-1 Allan Gaarde (78).
Dommer: Roy Helge Olsen, Fløy.
Gult kort: Jone Samuelsen, Hannes Sigurdsson, Nicolai Stokholm, Maurice Ross, Viking.
Rødt kort: Nikolai Stokholm (79, to gule), Viking.
Lagene:
Stabæk (4-4-2): Jon Knudsen - Tom Stenvoll, Morten M. Skjønsberg, Pontus Segerström, Bjørnar Holmvik - Christian Keller, Somen A Tchoyi, Henning Hauger, Alanzinho (Tommy Stenersen fra 80.) - Veigar Pall Gunnarsson, Daniel Nannskog (Branimir Poljac fra 89.).
Viking (4-4-2): Iven Austbø - Maurice Ross (Jørgen Tengesdal fra 58.), Ragnvald Soma, Børre Steenslid, Thomas Pereira (Allan Gaarde fra 69.) - Søren Berg, Nicolai Stokholm, Jone Samuelsen, Alexander Ødegaard - Peter Ijeh, Hannes Sigurdsson.
- - -
Strømsgodset - Tromsø 1-2 (0-0)

5719 tilskuere
Mål: 1-0 Christer George (50), 1-1 Sigurd Rushfeldt (63), 1-2 Morten Moldskred (64).
Dommer: Terje Hauge, Olsvik.
Gult kort: Péter Kovàcs, Christer George, Strømsgodset, Douglas Sequeira, Joel Lindpere, Lars Iver Strand, Tromsø.
Lagene:
Strømsgodset (4-3-3): Espen Johnsen - Glenn Andersen, André Bergdølmo, Alexander Aas, Samir Fazlagic - Ousman Nyan, Keijo Huusko (Kenneth Dokken fra 65.), Christer George - Stian Ohr (Trygve Åse Lunde fra 79.), Péter Kovàcs (Thomas Sørum fra 73.), Einar Kalsæg.
Tromsø (4-3-3): Sead Ramovic - Tom Høgli, Tore Reginiussen, Christian Steen, Yngvar Håkonsen - Lars Iver Strand, Joel Lindpere (Ole Martin Årst fra 79.), Douglas Sequeira (Joachim Walltin fra 43.) - Morten Moldskred (Ruben Yttergård Jensen fra 88.), Sigurd Rushfeldt, Hans Åge Yndestad.
- - -
Spilles torsdag: Start - Odd Grenland, Rosenborg - Lillestrøm.
- - -
Neste runde: lørdag 23/6: Aalesund - Vålerenga. Søndag 24/6: Lillestrøm - Start, Odd Grenland - Sandefjord, Strømsgodset - Fredrikstad, Tromsø - Stabæk, Viking - Brann. Mandag 25/6: Lyn Oslo - Rosenborg. (©NTB)

Personvernpolicy