Nannskog senket Viking

Daniel Nannskog scoret målene, og sikret Stabæk sølvplassen mot bronselaget Viking på Nadderud i kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter en målløs første omgang kom de blås første mål tidlig i den andre. Oppskriften var å bruke den raske svensken Nannskog. Veigar Pall Gunnarsson fikk ballen og spilte gjennom til Nannskog som satte ballen bak Iven Austbø i Viking-målet. Da var annen omgang bare to minutter gammel.

Samme Nannskog økte til 2-0 i det 75. minutt. Svensken satte da inn returen fra Austbø på et skudd fra Gunnarsson.

Tre minutter senere fikk Viking sin redusering. Ballen ble spilt inn foran mål, og danske Allan Gaarde fikk tåa på den først. Ballen gikk knallhardt i nettaket, men dessverre for Viking ble gleden kortvarig.

Stabæk-spiller Alanzinho ble passet godt på av gjestene, og de aller fleste gule kortene dommer Roy Helge Olsen delte ut kom som følge av fellinger av brasilianeren. Rett etter reduseringen var det Nikolai Stokholm som hodeløst taklet brassen, og ettersom han allerede hadde et gult kort, kunne ikke Olsen gjøre annet enn å sende Viking-kapteinen i garderoben.

Brann troner imidlertid fortsatt på tabelltoppen etter 2-1-seier hjemme mot Aalesund. Men målene lot vente på seg. Først rett etter hvilen scoret Petter Vaagan Moen og Bengt Sæternes to raske. På overtid reduserte Karl Oskar Fjørtoft.

Sjekk tabellen her.


KAMPFAKTA FRA KVELDENS RUNDE:
Brann - Aalesund 2-1 (0-0)

17.112 tilskuere
Mål: 1-0 Petter Vaagan Moen (46), 2-0 Bengt Sæternes (48), 2-1 Karl Oskar Fjørtoft (90).
Dommer: Tom Henning Øvrebø, Nordstrand.
Gult kort: Bengt Sæternes, Brann, Gustave Bahoken, Dag Roar Ørsal, Aalesund.
Lagene:
Brann (4-4-2): Johan Thorbjørnsen - Cato Guntveit, Kristjan Örn Sigurdsson, Olafur Örn Bjarnason, Ramiro Corrales - Jan Gunnar Solli, Martin Andresen, Ardian Gashi, Petter Vaagan Moen (Erik Huseklepp fra 71.) - Bengt Sæternes (Eirik Bakke fra 84.), Robbie Winters (Thorstein Helstad fra 71.).
Aalesund (4-4-2): Adin Brown - Enar Jääger, Benjamin Kibebe, Haraldur Gudmundsson, Gustave Bahoken (Erlend Holm fra 84.) - Amund Robertsen Skiri, Dag Roar Ørsal (Denis Selimovic fra 71.), Karl Oskar Fjørtoft, Joakim R. Austnes (Jonathan Parr fra 80.) - Tor Hogne Aarøy, Lasse Olsen.
- - -
Sandefjord - Fredrikstad 2-2 (1-0)
5015 tilskuere
Mål: 1-0 Adriano Munoz (21), 1-1 Raymond Kvisvik (48), 2-1 Adriano Munoz (62), 2-2 Gardar Johansson (72).
Dommer: Per Ivar Staberg, Harstad.
Gult kort: Raymond Kvisvik, Fredrikstad.
Lagene:
Sandefjord (4-4-2): Espen Bugge Pettersen - Olav Zanetti, Birger Madsen, Fredrik Kjølner, Martin Jensen - Samuel Isaksen (Erik Mjelde fra 78.), Ebrima Sohna, Tommy Knarvik, Kari Arkivuo - Andreas Tegström, Adriano Munoz (Olav Tuelo Johannesen fra 78.).
Fredrikstad (4-4-2): Rami Shaaban - Pål André Czwartek, Patrik Gerrbrand, Raio Piiroja, Anders Prytz (Miika Multaharju fra 46.) - Tarek Elyounoussi, Hans Erik Ramberg, John Anders Bjørkøy, Raymond Kvisvik - Brian West (Ismael Beko Fofana fra 46.), Gardar Johansson.
- - -
Stabæk - Viking 2-1 (0-0)

5566 tilskuere
Mål: 1-0 Daniel Nannskog (47), 2-0 Nannskog (75), 2-1 Allan Gaarde (78).
Dommer: Roy Helge Olsen, Fløy.
Gult kort: Jone Samuelsen, Hannes Sigurdsson, Nicolai Stokholm, Maurice Ross, Viking.
Rødt kort: Nikolai Stokholm (79, to gule), Viking.
Lagene:
Stabæk (4-4-2): Jon Knudsen - Tom Stenvoll, Morten M. Skjønsberg, Pontus Segerström, Bjørnar Holmvik - Christian Keller, Somen A Tchoyi, Henning Hauger, Alanzinho (Tommy Stenersen fra 80.) - Veigar Pall Gunnarsson, Daniel Nannskog (Branimir Poljac fra 89.).
Viking (4-4-2): Iven Austbø - Maurice Ross (Jørgen Tengesdal fra 58.), Ragnvald Soma, Børre Steenslid, Thomas Pereira (Allan Gaarde fra 69.) - Søren Berg, Nicolai Stokholm, Jone Samuelsen, Alexander Ødegaard - Peter Ijeh, Hannes Sigurdsson.
- - -
Strømsgodset - Tromsø 1-2 (0-0)

5719 tilskuere
Mål: 1-0 Christer George (50), 1-1 Sigurd Rushfeldt (63), 1-2 Morten Moldskred (64).
Dommer: Terje Hauge, Olsvik.
Gult kort: Péter Kovàcs, Christer George, Strømsgodset, Douglas Sequeira, Joel Lindpere, Lars Iver Strand, Tromsø.
Lagene:
Strømsgodset (4-3-3): Espen Johnsen - Glenn Andersen, André Bergdølmo, Alexander Aas, Samir Fazlagic - Ousman Nyan, Keijo Huusko (Kenneth Dokken fra 65.), Christer George - Stian Ohr (Trygve Åse Lunde fra 79.), Péter Kovàcs (Thomas Sørum fra 73.), Einar Kalsæg.
Tromsø (4-3-3): Sead Ramovic - Tom Høgli, Tore Reginiussen, Christian Steen, Yngvar Håkonsen - Lars Iver Strand, Joel Lindpere (Ole Martin Årst fra 79.), Douglas Sequeira (Joachim Walltin fra 43.) - Morten Moldskred (Ruben Yttergård Jensen fra 88.), Sigurd Rushfeldt, Hans Åge Yndestad.
- - -

Vålerenga - Lyn Oslo 0-0
19.468 tilskuere
Dommer: Tommy Skjerven, Kaupanger.
Gult kort: Daniel Fredheim Holm, Kristian Brix, Jan Derek Sørensen, Vålerenga, Chinedu Ogbuke Obasi, Jo Tessem, Lyn Oslo.
Lagene:
Vålerenga (4-4-2): Arni Gautur Arason - Jarl André Storbæk, Ronny Johnsen, Kjetil Wæhler, Allan K. Jepsen - Freddy dos Santos, Jørgen Jalland, Christian Grindheim, Kristian Brix (Sebastian Mila fra 70.) - Morten Berre, Daniel Fredheim Holm (Jan Derek Sørensen fra 79.).
Lyn Oslo (4-4-2): Eddie Gustafsson - Lars Kristian Eriksen (Tommy Berntsen fra 71.), Christian Brink, Indridi Sigurdsson, Ståle Stensaas - Erling Knudtzon, Stefan Gislason, Jo Tessem, Espen Hoff - Chinedu Ogbuke Obasi (Kim Holmen fra 87.), Magnus Powell.

- - -
Spilles torsdag: Start - Odd Grenland, Rosenborg - Lillestrøm.
- - -
Neste runde: lørdag 23/6: Aalesund - Vålerenga. Søndag 24/6: Lillestrøm - Start, Odd Grenland - Sandefjord, Strømsgodset - Fredrikstad, Tromsø - Stabæk, Viking - Brann. Mandag 25/6: Lyn Oslo - Rosenborg. (©NTB)

Personvernpolicy