Politimann skutt og drept i Sverige

En politimann ble drept og en annen alvorlig såret i et skuddrama i Nyköping i Sverige onsdag, opplyser svensk politi.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skytingen skjedde da politiet skulle overmanne en psykisk syk mann. Mannen skjøt mot politiet da de kom for å hente ham, og han ble først overmannet og tatt hånd om etter at politiet hadde tatt i bruk pepperspray.

Dramaet startet ved 17-tiden onsdag, da naboer hørte skudd fra en leilighet i sentrum av byen. Politiet sperret av et området rundt leiligheten. Ved 17.30-tiden kom det meldinger om at to politifolk var brakt til sykehus med alvorlige skader, og en halv time senere sendte sykehuset ut en melding om at en person var død.

Nettsiden til Sveriges Television skriver at sivilt politi hadde overvåket leiligheten til den forstyrrede mannen onsdag ettermiddag, men fikk bistand av uniformert politi da mannen skulle tas hånd om.

Mannen skal ha forsøkt å stikke av, og politiet skal ha skutt flere varselskudd. Det var da mannen skjøt tilbake at de to politimennene ble truffet. Den psykisk syke mannen skal tidligere være dømt for knivdrap.

Politimannen som ble drept, hadde skuddsår i brystet og magen, opplyser sykehuset i Nyköping til SvD.se. Den andre politimannen har mindre alvorlige skader. Også en tredje person skal ha blitt truffet i en hånd. Politiet har bedt om krisehjelp for å ta hånd om vitner og andre innblandede, ifølge aftonbladet.se.

En kvinne sier til nyhetsbyrået TT at hun var vitne til flere skudd.

- Jeg holdt på med å vaske opp og syntes det hørtes ut som om noen skjøt. Da jeg gikk bort til vinduet, så jeg en mann som skjøt flere skudd mot en kvinne som søkte ly bak en bil, forteller hun. (©NTB)

Oppdatert klokken 20.45.

(foto: Scanpix)

Personvernpolicy