Nå er hummeren totalfredet

Hummeren er nå totalfredet, og fredningstiden gjelder helt fram til 1. oktober.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hummerbestanden er på et historisk lavt nivå, og fiskere har meldt om klart dårligere fangster både på sørlandskysten og ellers i landet.

At alle følger reglene for hummerfiske er helt nødvendig for å bygge opp igjen bestanden, opplyser Fiskeridirektoratet og Havforskningsinstituttet.

En informasjonskampanje skal gjennomføres i sommer. Den oppfordrer publikum til å respektere hummerfredningen. Hummer som er fanget i fredningstiden, skal settes ut igjen. I tillegg må alle teiner og garn være tydelig merket med navn og adresse.

- Hvis du får en hummer i fredningstiden, er det viktig at du setter den ut i sjøen igjen. Dette må gjøres varsomt, slik at hummeren ikke blir skadd. Å sette ut hummeren er helt nødvendig for å bevare bestanden, sier Jan Atle Knutsen ved Havforskningsinstituttets forskningsstasjon i Flødevigen i Arendal. (©NTB)

Personvernpolicy