Tiltalt for Aker Brygge-skyting

Statsadvokaten har tatt ut tiltale mot en av fire siktede etter skytingen på Aker Brygge i fjor sommer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Illustrasjonsfoto: SCANPIXIllustrasjonsfoto: SCANPIX

Oslo (NTB): 26-åringen er tiltalt for drapsforsøk på to A-gjengmedlemmer på Aker Brygge 20. august i fjor, skriver Aftenposten.no.

Mannen har tidligere fortalt politiet hvor de kunne finne et av skytevåpnene som ble brukt under skytedramaet. Mannen erkjenner ikke straffskyld for drapsforsøk, men hevder at han skjøt i nødverge.

Til sammen fire norskpakistanere, som alle skal være sentrale medlemmer av B-gjengen, er siktet etter skytingen. Statsadvokaten venter foreløpig med å avgjøre tiltalespørsmålet for de tre andre siktede. Grunnen er at en av personene er på rømmen, en sitter fengslet i Natal i Brasil i forbindelse med hvitvaskingssaken og den siste sitter fengslet i Norge i forbindelse med den store hvitvaskingssaken.

- Jeg ønsker at det skal foretas ytterligere etterforskningsskritt i forhold til de tre andre siktede, sier statsadvokat Peter Mandt til Aftenposten.no.

26-åringen som er tiltalt, ble av Oslo tingrett onsdag varetektsfengslet for ytterligere fire uker. Mannen har sittet i varetekt siden slutten av august i fjor. (©NTB)

Personvernpolicy